Foto: F64
Krievijas sieviešu basketbola kluba Jekaterinburgas UGMK galvenais treneris Gundars Vētra uzskata, ka Latvijas valstsvienības treneri Ainars Zvirgzdiņš un Kārlis Muižnieks ir labi sagatavojuši komandu šim Eiropas čempionātam.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolistes priekšsacīkšu turnīrā uzvarēja visos trijos mačos, pārspēdamas Polijas, Ungārijas un Grieķijas izlases un pārliecinoši iekļuva sacensību otrajā kārtā.

"[Ainars] Zvirgzdiņš un [Kārlis] Muižnieks ir labi komandu sagatavojuši gan fiziskā, gan taktiskā ziņā. Latvijas basketbolistes prot parādīt savas labākās īpašības un pagaidām arī noslēpj esošās problēmas," sacīja Vētra.

"Taisnība labad gan jāpiebilst, ka Latvijai manā skatījumā bija vājākā no četrām priekšsacīkšu grupām un visas svarīgākās spēles vēl tikai priekšā. Manuprāt, abas Valmieras grupas bija daudz spēcīgākās par Liepājā esošajām," viņš piebilda.

Turnīra otrajā kārtā Latvijai pretī stāsies Spānija, Slovākija un Čehija. Nav šaubu, ka šīs spēles būs ļoti svarīgas, taču pats svarīgākais mačs būs ceturtdaļfinālā, kurā Latvija, visticamāk, spēlēs, uzskata Vētra.

"Slovākiju klātienē neesmu redzējis, bet dzirdētās atsauksmes ir ļoti poitīvas. Spānija arī ir laba, bet nedomāju, ka šī izlase šogad iekļūs finālā. Čehija no gaidāmajām pretiniecēm ir vājākā, bet arī šeit nebūs viegla spēle. Skaidrs ir tas, ka pati svarīgākā spēle mums būs ceturtdaļfinālā, kam jāsagatavojas ļoti rūpīgi," uzsvēra treneris.

Pēc Vētras domām turnīra finālā cīnīsies Krievija ar Franciju, bet nav izslēgts, ka augstu vietu varētu ieņemt arī Latvijas basketbolistes. "Krievija patlaban vēl spēlē ne tik organizēti, īpaši uzbrukumā, bet šis sniegums tiks uzlabots. Arī Francija tikai pamazām ieskrienas - manuprāt, abas šīs valstis būs finālā. Kas vēl var pretendēt uz augstu vietu? Noteikti, ka Latvija, tāpat arī Baltkrievija un Itālija," piebilda Vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!