Bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Armands Krauliņš ir iepriecināts par valstsvienības centību Eiropas čempionātā, izsakoties, ka ar šādu sniegumu iespējams sasniegt augstu rezultātu.

"Prieku sagādā ne tikai labie spēļu rezultātu, bet arī tas, ka meitenes uzlabojušas spēli aizsardzībā un spēlē modernu basketbolu, kas ir ātrs un rezultatīvs," sarunā izteicās Krauliņš. "Trīs spēles trijās dienās nospēlēt nav viegli, tāpēc nav brīnums, ka apakšgrupas pēdējā mača otrajā puslaikā spēlētājās iezagās nogurums un uzbrukums bija vēlāks nekā iepriekš. Tomēr tas nenoniecina uzvaras vērtību."

Kā ziņots, Latvijas izlase pirmajā apakšgrupu turnīrā B apakšgrupā izcīnīja trīs uzvaras un pirmo vietu. Sākotnēji Latvija ar 86:52 sagrāva Polijas izlasi, tad ar 76:59 pārliecinoši pieveica ungārietes, bet pēdējā spēlē ar 70:68 pagarinājumā pieveica Grieķiju.

"Mača ar Grieķiju otrajā puslaikā komandai bija problēmas pret pretinieču zonas aizsardzību. Tajā spēlē pietrūka savainotās Ievas Kubliņas, tomēr visas meitenes, kas gāja laukumā, izdarīja savu darbu, un uz turpmāko turnīru skatos ar lielām cerībām," pastāstīja Krauliņš. "Domāju, ka mums ir visas cerības cīnīties par augstu vietu. Lai to paveiktu, vajadzīga ir arī veiksme, kas mums palīdzēja jau mačā ar Grieķiju, tomēr veicas stiprākajiem."

Čempionāta otrajā posmā Latvijas izlase spēlēs ar Čehiju, Slovākiju un Spāniju. Tomēr, pateicoties sekmīgajam sniegumam pirmajā posmā, šo turnīru Latvija jau uzsāks ar diviem panākumiem. Pirmo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien, kad plkst.20.30 "Arēnā Rīga" uzsāks maču ar Čehiju.

"Katrai komandai ir savi līderi, bet mums ir gan līderi, gan arī komandas spēle kopumā. Ja kādai no basketbolistēm neveicas, tad jebkura cita var uzņemties līdera lomu. Īpaši priecē lielā centība un kvalitatīva darbība aizsardzībā, kā arī pāreja no aizsardzības uzbrukumā, izmantojot gan ātro, gan pakāpenisko uzbrukumu. Tāpat komandai ir vesela sadarbība pozicionālā uzbrukumā," stāstīja Krauliņš,

"Tomēr komandā ir arī izpildītājas. Līdere, protams, ir Anete Jēkabsone-Žogota, bet, mierīgi vērojot no malas, pārmetumus nevaru izteikt nevienai spēlētājai. Kļūdas gadās, bet tās pieļauj visi, arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Tomēr tieši šī centība vismaz man rada lielāko optimismu," pastāstīja Krauliņš, nevēloties ielaisties lielās prognozēs par Latvijas vietu sacensību noslēgumā, bet atzina, ka pusfinālā būtu nepieciešams iekļūt. "Sievietes ir sievietes, un prognozēt ko ir ļoti grūti, bet, lai Dievs dod, fizisko kondīciju saglabāt visu smago turnīru. Ja saglabāsies grupas spēks, tad pusfinālā mums vajadzētu atrasties. Tomēr basketbols ir skaists ar to, ka nav prognozējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!