Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš kā galveno zaudējuma iemeslu sestdien notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīra mačā pret Slovākiju minēja savu padoto nespēju izpildīt spēles plānu.

imageFoto galerija

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolistes turnīra E apakšgrupas mačā slovākietēm piekāpās ar rezultātu 69:78.

"Jāatzīst, ka pretinieces nospēlēja ļoti labi. Mūsu meitenes arī cīnījās no visas sirds un darīja, ko varēja, taču neizpildīja līdz galam spēles plānu. Mums bija uzdevums nezaudēt cīņās zem sava groza, taču 18 sāncenšu iegūtās bumbas pie mūsu groza un 14 Latvijas spēlētāju pieļautās kļūdas liecina par to, ka uzdevumu neizdevās izpildīt. Tas viss salauza mūsu pretestību. Žēl, protams, ka zaudējām, bet nevajag apstāties. Jāaizmirst šī spēle un jāgatavojas nākamajai," sacīja Zvirgzdiņš.

Runājot par Latvijas nākamo pretinieci Spāniju, kas ir pašreizējā Eiropas vicečempione, treneris uzteica šīs komandas labo darbību gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. "Spānietēm palīdzēs arī lielā pieredze. Gatavosimies smagai spēlei, un centīsimies spēlēt labāk nekā šodien," teica Zvirgzdiņš.

Savukārt Slovākijas izlases līdere Zuzanna Žirkova, kura pret Latviju guva 24 punktus, uzsvēra, ka spēles gaitu izdevies lauzt ar lielisku darbību aizsardzībā. "Pēc neveiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika spējām saņemties un lieliski nospēlējām zonas aizsardzībā divi-trīs, kas arī bija galvenais panākuma iemesls, jo Latvija ilgu laiku nespēja izveidot sakarīgus uzbrukumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!