Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien ar zaudējumu noslēdza Eiropas čempionāta otrā posma sacensības, E grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 60:67 piekāpjoties Spānijas nacionālajai valstsvienībai.

imageFoto galerija

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka turnīra ceturtdaļfinālā Ainara Zvirgzdiņa vadītā komanda tiksies ar F apakšgrupas otru spēcīgāko valstsvienību, kas būs vai nu Krievija, vai Francija.

Pirmā ceturtdaļa Latvijas izlasei sākās ne tik sekmīgi - jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem Gunta Baško nespēja gūt vieglus punktus no groza apakšas, pēc tam no izdevīgām situācijām garām meta vēl vairākas citas mūsu komandas spēlētājas. Spānijas basketbolistes ļoti veiksmīgi un ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā, šādi vairākas reizes pārsteigdamas nesagatavotu Latvijas aizsardzību.

Tomēr ceturtdaļas noslēgumā Ainara Zvirgzdiņa padotās, un jo īpaši komandas līdere Anete Jēkabsone-Žogota, pamazām iespēlējās un spēja ne tikai noķert titulētās sāncenses, bet arī izvirzīties vadībā, pirmo desmitminūti noslēdzot ar divu punktu pārsvaru - 19:17.

Kritiska Latvijas izlasei izvērtās otrās ceturtdaļas pirmā puse, kuras laikā latvietes aptuveni trīs minūtes nespēja iekarot sāncenšu grozu, taču spānietes nekur tālu rezultātā nespēja atrauties un cīņa līdz pat puslaika beigām ritēja punkts punktā, pārmaiņus vadībā esot te vienai, te otrai komandai. Aizejot atpūtā, viena punkta handikapu saglabāja latvietes - 32:31.

Trešajā ceturtdaļā Latvija pirmo reizi ieguva sešu punktu pārsvaru (44:38), taču spānietes īsā laika periodā sadeldēja šo latviešu handikapu un atkal izlīdzināja rezultātu (45:45).

Mača lūzums notika noslēdzošās ceturtdaļas sākumā, kuru Spānijas basketbolistes uzsāka ar izrāvienu 10:0. Iegūstot sešu līdz astoņu punktu pārsvaru, spānietes sāka justies arvien komfortablā un neļāva vairs latvietēm ne uz brīdi pietuvoties rezultāta starpībā, kā rezultātā Latvijas izlase cieta otro zaudējumu šajā Eiropas čempionātā.

Rezultatīvākā Latvijas izlases rindās ar 18 gūtiem punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota, savukārt 10 punkti Lienei Jansonei. Spānijai 25 punktus guva Anna Montanjana.

Jāpiebilst, ka Latvijas un Spānijas maču klātienē noraudzījās 7009 skatītāji, kas ir jauns rekords šajā turnīrā.

Paliekot trešajā vietā E apakšgrupā, Latvijas basketbolistes sev ceturtdaļfinālā pretim nopelnīja F grupas otro labāko komandu - Francijas un Krievijas spēles, kas risināsies otrdien, zaudētāju. Ceturtdaļfināla spēli Latvija aizvadīs ceturtdien.

Jau ziņots, ka pirmdien „Arēnā Rīga” E grupas pēdējās spēlēs Grieķija ar 59:57 pieveica Slovākiju, bet Čehija ar 82:68 - Poliju.

Atgādinām, ka Latvija priekšsacīkstēs uzvarēja visās trijās spēlēs – Liepājā notikušajās priekšsacīkstēs Latvija ar 86:52 sagrāva Poliju, pēc tam ar 76:59 pieveica Ungāriju, bet tad grūtā cīņā pagarinājumā ar 70:68 pārspēja arī Grieķiju. Otro posmu Rīgā Latvijas basketbolistes uzsāka ar pārliecinošu uzvaru, ar 65:47 pārspējot 2005.gada Eiropas čempioni Čehiju, bet tad piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 69:78 piekāpjoties Slovākijai.

Latvijas sieviešu valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā: Anete Jēkabsone-Žogota, Gunta Baško, Ieva Tāre, Zane Tamane, Zane Eglīte, Dita Krūmberga, Aija Brumermane, Anda Eibele, Aija Putniņa, Kristīne Kārkliņa, Sabīne Niedola, Liene Jansone.

$t1='latvija'; $t2='spanija'; include "$includes_dir/projects/eurobasket2009/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!