Foto: DELFI
Eiropas sieviešu basketbola čempionātā otrdien „Arēnā Rīga” F grupas un otrā posma pēdējā spēle Francija negaidīti ar 72:66 uzvarēja Krieviju, tādējādi Latvijas izlase ceturtdien ceturtdaļfinālā tiksies ar pašreizējām Eiropas čempionēm krievietēm.

imageFoto galerija

Francijas basketbolistes ceturtdaļfinālā tiksies ar Grieķiju.

Atgādinām, ka divi ceturtdaļfināla pāri bija zināmi pirms šīs spēles – Baltkrievija tiksies ar Slovākiju, bet Itālija spēlēs ar Spāniju. Šīs spēles notiks jau rīt, 17.jūnijā. Abas pārējās ceturtdaļfināla spēles notiks ceturtdien, bet Latvijas spēle sāksies pulksten 20:15.

Krievijas izlases rindās pirmo reizi šajā Eiropas čempionātā laukumā devās amerikāniete Rebeka Hemona, kura apliecināja savu līderes lomu. Lai gan Krievija ilgāku laiku sākumā bija vadībā, tomēr Krievijas izlase maču iesāka ar mazāku degsmi nekā Francija. Viegli ieguvušas sešu punktu pārsvaru krievietes apstājās, bet francūzietes ātri panāca līdzsvaru – 23:23 pēc desmit minūtēm.

Otrajā ceturtdaļā Francijas rindās iespēlējās Sandrīne Grudā, kura pilnībā apspēlēja Krievijas garās spēlētājas zem groziem. Viņai teicami piepalīdzēja Izabella Jakubu, un francūzietes pirmā puslaika izskaņā ieguva jau „+8”. Francijas pārsvaru līdz ar beigu signālu samazināja Hemona, kura iemeta trijnieku.

Otro puslaiku it kā apņēmīgāk uzsāka Krievija, taču daudzās kļūdas un Francijas veiksmīgā, organizētā spēle aizsardzībā neļāva krievietēm sadeldēt pārsvaru, un francūzietes saglabāja 5-7 punktu pārsvaru. Tomēr trešās ceturtdaļas beigās Ilona Korstina no centra iemeta trijnieku, dodot Krievijai emocionālu pacēlumu – 47:50. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Krievijai bija iespēja izvirzīties vadībā, taču atkal daudzās kļūdas un nesaskaņota darbība to neļāva. Francijas basketbolistes pretī lika mierīgāku basketbolu, precīzāk uzbruka un daudz mazāk kļūdījās, nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām panākot lielāko pārsvaru tobrīd spēlē – 63:53.

Pēc minūtes pārtraukuma Krievijas izlase laikam pirmo reizi turnīra laikā sāka spēlēt ar 100% atdevi un tas deva rezultātu – pusotras minūtes laikā no Francijas desmit punktu pārsvara pāri bija palicis tikai „+3” (65:62). Taču tad minūtes pārtraukumu paņēma jau Francija un guva četrus punktus pēc kārtas, praktiski atrisinot jautājumu par uzvarētāju spēlē – 69:62.

Francijas labā 17 punktus guva Sandrīne Grudā, 16 punktus - Selīna Dimerka, bet 12 punktus - Izabela Jakubu. Krievijai 18 punktus guva Rebeka Hemona, 16 punktus - Marija Stepanova, bet 13 punktus - Ilona Korstina.

$t1='krievija'; $t2='francija'; include "$includes_dir/projects/eurobasket2009/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!