Foto: DELFI
Krievijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Valērijs Tihoņenko uzskata, ka Latvijas izlases lielākais trumpis ceturtdaļfināla spēlē būs līdzjutēju lielais atbalsts un sava laukuma priekšrocības.

Jau ziņojām, ka Eiropas čempionāta F grupas pēdējā spēlē otrdien Francija sagādāja pārsteigumu un ar 72:66 uzvarēja Eiropas čempioni Krieviju, ar kuru tagad ceturtdien ceturtdaļfinālā būs jātiekas Latvijai. Latvijas un Krievijas spēle 18.jūnijā „Arēnā Rīga” sāksies pulksten 20:15.

„Pirmkārt, spēles notiek Latvijā un tā ir mājiniece. Otrkārt, būs pilna zāle ar 10 000 kliedzošiem līdzjutējiem un komandai tas ir liels pluss,” galvenos Latvijas izlases trumpjus minēja Tihoņenko. „Nav noslēpums ka Jēkabsone ir izteikta līdere un dod lielu ieguldījumu komandas rezultātā. Bet tas ir ceturtdaļfināls un ir jātiek tālāk, lai turpinātu cīnīties par medaļām.”

Runājot par neveiksmi spēlē pret Franciju Tihoņenko uzsvēra, ka tās pamatā ir komandas spēles trūkums. „Nespējām organizēt mūsu uzbrukumu. Ja sākumā vēl iesākām pārliecinoši komandas spēli, tad turpinājām ar individuālām darbībām. Uzvarējām cīņu pie groza, tam vajadzēja dot priekšroku mums, bet mēs nespējām to izmantot.”

Francijas izlases treneris Pjērs Vensāns uzsvēra izcilo panākumu, taču sacīja, ka to nevajag pārvērtēt. „Izcila uzvara, protams, jo uzvarējām titulētu komandu. Taču uzvara neko nedod, jo cīņas tagad tikai sāksies. Vienu soli mēs jau bijām izdarījuši pirms spēles – iekļuvuši ceturtdaļfinālā. Tagad ir jāsper nākamais solis, atlikuši trīs soļi.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!