Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Liene Jansone pēc Krievijas zaudējuma Francijai vortālam „Delfi Sports” atzina, ka pārsteidzis Eiropas čempiones Krievijas sliktais sniegums.

Jau ziņojām, ka Eiropas čempionāta finālturnīra F grupas pēdējā spēlē otrdien Francijas basketbolistes negaidīti ar 72:66 uzvarēja Krieviju, ar kuru tagad ceturtdaļfinālā nāksies tikties Latvijai. Latvijas un Krievijas spēle ceturtdien „Arēnā Rīga” sāksies pulksten 20:15.

„Nezinu, kāpēc, bet ar meitenēm visu laiku runājām par Franciju kā iespējamo pretinieci. Bet redzot šodien spēli, varu teikt, ka Krievija nav tā vairs... Neizskatījās tik traki un nebija tām krievietēm tāds pārsvars,” sarunā ar vortālu „Delfi Sports” teica Jansone. „Daudzas kļūdas viņām, ātrums nav tāds, neorganizēta spēle, fiziski vairs arī nav tik spēcīgas – nezinu, bet tā vairs nav tā Krievija, kas pirms diviem gadiem uzvarēja Eiropas čempionātā.”

Jansone bija pārsteigta, ka Krievija vairs tā nedominēja pie groza. „Jā, pēc statistikas viņas uzvarēja pārliecinoši grozu, bet pēc spēles tā nevar pateikt, jo nebija nekā tur pārliecinoša un viņas neko no tā neieguva.”

Jansone arī piebilda, ka varbūt labāk ir tieši tikties ar Krieviju, jo Francijas meitenes alkst revanšēties par neveiksmi iepriekšējā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ar Latviju. „Varbūt tagad tā ir labāk, jo Francijas basketbolistes būtu īpaši motivētas uzvarēt, un vēl īpaši šeit Latvijā.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!