Bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Armands Krauliņš uzskata, ka Krievija ir izdevīgāks pretinieks Latvijai Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā nekā Francija.

Jau ziņots, ka Latvijas un Krievijas spēle par iekļūšanu turnīra pusfinālā tiks aizvadīta ceturtdien plkst.20.15.

"Domāju, ka no diviem ļaunumiem, salīdzinot Franciju un Krieviju, izdevīgāks mums būtu pēdējais. Šai komandai gan ir daudz individuāli spēcīgas spēlētājas, bet kā komanda Krievija kopumā ir vājāka par Franciju, īpaši taktiskajā ziņā. Taktikas bagāža Krievijai noteikti nav tik spēcīga kā citām favorītēm - Spānijai vai Francijai. Arī Latvijas centra spēlētājām būs lielākas priekšrocības pret Krieviju," skaidroja Krauliņš.

"Rezultātu gaidāmajā mačā noteiks gribasspēks, fiziskā kondīcija, spēlētāju pieredze un treneru izstrādātā taktika. Ļoti daudz ko var dot pirms mača veiktā pretinieku analīze un piemērotais taktiskais risinājums. Piemēram, Slovākijas treneris veiksmīgi šādā ziņā tika galā ar Latviju, piemērojot zonas aizsardzību, pret kuru mums nebija pretargumentu pozicionālā uzbrukumā," viņš piebilda.

Pēc Krauliņa domām nozīmīgu priekšrocību Latvijai gaidāmajā spēlē sniegs līdzjutēju atbalsts. "Mājas sienu faktors ir liels pluss, un tas, kā mūsu skatītāji atbalsta izlasi, patiešām priecē. Pat senākos laikos tik liela skatītāju mīlestība uz sieviešu basketbolu nebija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!