Foto: DELFI
Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš pēc ceturtdien aizvadītās Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēles pret Krieviju pauda gandarījumu par savu padoto sniegumu laukumā.

imageFoto galerija

Jau ziņots, ka Krievijas izlase Latviju uzveica pagarinājumā ar rezultātu 69:64.

"Krievija spēlēja ļoti labi un izcīnīja smagu uzvaru. Taču mēs visi izlasē esam priecīgi par līdzjutēju sniegto atbalstu un esam priecīgi par to, ka meitenes prata panākt izlīdzinājumu spēles gaitā un arī nopelnīt pagarinājumu. Zaudēt pagarinājumā Eiropas čempionēm - tas ir daudz priekš Latvijas," sacīja Zvirgzdiņš.

"Spriedzi laukumā un arī sagurumu izjuta abas komandas, bet mūs uz priekšu dzina skatītāji. Tagad rītdien gaida grūta spēle ar Itāliju. No pieredzes varu teikt, ka emocionāls atslābums vienmēr nāk pēc šādiem zaudējumiem, taču jau iepriekš ar meitenēm izrunājām, ka nedrīkstam pilnīgi visu uzmanību pievērst tikai cīņai ar Krieviju un vēl priekšā būs divas spēles. Ticu, ka spēsim tām sagatavoties," piebilda Latvijas treneris.

Savukārt Latvijas izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota, kura guva 23 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, zaudējumu norakstīja uz sportiskās veiksmes trūkumu.

"Laimes stariņš šoreiz nebija mūsu pusē. Domāju, ka spēle līdzjutējiem bija ļoti interesanta līdz pat pēdējai minūtei. Diemžēl cerības, ka mēs varētu dabūt kādu medaļu, ir beigušās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!