Foto: DELFI
Otro reizi par Eiropas čempionēm sestdien kļuva Francijas basketbolistes, kas finālā ar 57:53 pieveica 2007.gada Eiropas čempiones Krieviju.

imageFoto galerija

Francija par Eiropas čempioni pirmo reizi kļuva 2001.gadā. Vēl trīsreiz Francijas izlase ir izcīnījusi sudrabu Eiropas čempionātos.

2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīra laikā Francija tā arī nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Otrā posma pēdējā spēlē Francija jau tikās ar Krieviju, un toreiz francūzietes uzvarēja ar 72:66. Savukārt Krievija turnīra laikā piedzīvoja divus zaudējumus, un abus spēlē pret Franciju.

Francijai 12 punktus guva Sandrīne Grudā, bet 11 punktus - Emelīne Ndongu. Krievijai 13 punktus guva Marija Stepanova, 12 punktus - Olga Artešina.

Finālspēlei abas komandas bija ļoti sagatavojušās, un pirmajās minūtēs varēja just spēles nozīmīgumu, jo komandas darbojās pārāk nervozi. Spēle ritēja punkts punktā līdz otrās ceturtdaļas sākumam, kad Krievija pēdējo reizi izvirzījās vadībā ar 13:12. Tomēr Krievijas spēlētājas nespēja atrast savu spēles stilu, netika galā ar Francijas ciešo aizsardzību. Savukārt Francija sāka spēlēt arvien brīvāk, saskaņotāk un līdz puslaika beigām panāca šādai spēlei lielu pārsvaru 30:19.

Otrajā ceturtdaļā krievietes turpināja darboties daudz nervozāk, daudz kļūdījās un Francija trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām panāca jau 45:26. Tomēr ceturtdaļas beigās Krievija veica izrāvienu 7:1, pietuvojoties līdz 33:46. Arī pēdējās ceturtdaļas sākumā Krievija turpināja deldēt starpību. Spēli uz sevi vairāk uzņēma Stepanova, un Krievija pietuvojās līdz 39:48.

Francija vairākas minūtes neļāva Krievijai pietuvoties, taču Olgas Artešinas trīspunktnieks un Marijas Stepanovas trīs soda metieni pusotru minūti pirms pamatlaika beigām deva Krievijai cerību – 51:55. Krievijai bija iespēja vēl pietuvoties, taču Hemonas un Abrosimovas metieni no trīspunktu līnijas bija neprecīzi. Savukārt Gomī un Dimerka pa reizei bija precīzas no soda metienu līnijas, ļaujot Francijai justies nedaudz drošāk – 57:51 un jāspēlē bija 49 sekundes.

Atlikušajā laikā francūzietes vairākkārt kļūdījās no soda metienu līnijas, taču Krievija to neizmantoja - Francija uzvarēja ar 57:53 un otro reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioni!!!!

$t1='krievija'; $t2='francija'; include "$includes_dir/projects/eurobasket2009/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!