Latvijas sieviešu basketbola izlasei pašlaik savās mājās notiekošajā Eiropas čempionātā ir obligāti jāizcīna medaļas, citādi var teikt, ka nauda būs izsviesta veltīgi, izteicās allaž skarbais sieviešu basketbola speciālists Pēteris Višņēvics.

"Pirmkārt komandai ir jātiek četriniekā, bet tad arī jācīnās par augstākām vietām," teica Višņēvics, kurš pēdējās sezonas trenē Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) komandu "Turība/Kolonna". "Ceturto vietu izcīnījām jau pagājušajā čempionātā. Tagad latiņa ir jāstāda uz augšu, bet, ja tas netiks paveikts, tad nauda būs izmesta vējā."

Višņēvics izteicās, ka izlasei ir gan neveiksmīgi izvēlēti trenera asistenti, gan arī vairākas spēlētājas.

"Es būtu obligāti čempionātam pieteicis citu sastāvu - mums nav, kas nes punktus. Piemēram, parasti rezultatīvā Liene Jansone šoreiz paliek gandrīz bez punktiem," savas domas izteica Višņēvics. "Vaina ir jāmeklē komandas uzbrukuma sadarbībās. Aizsardzība ir laba, jo tādas spēlētājas kā [Kristīne] Kārkliņa un [Zane] Eglīte ir kļuvušas par killeriem (slepkavām), bet nav, kas nes punktus."

"Ja mēs esam sastāvā iekļāvuši [Sabīni] Niedolu, tad nesaprotu, kāpēc treneri viņai neuzticas. Es sastāvu būtu nokomplektējis citādi, un tad komanda gūtu vairāk punktu," teica Višņēvics. "Savukārt komandas treneru kolektīvā ir manam sporta veidam sveši cilvēki - pēc spāņa [Huliana Martinesa Almana] piesaistīšanas neredzu nekādas pārmaiņas. [Kārlis] Muižnieks ir zināms, bet viņš ir vīriešu basketbola speciālists."

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien aizvadīs pēdējo otrā posma spēli, kurā tiksies ar Spānijas valstsvienību. Uzvaras gadījumā Latvija apakšgrupā ieņems otro vai pat pirmo pozīciju, bet zaudējuma gadījumā ierindosies trešajā vietā un turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar Krievijas un Francijas mača zaudētājām.

Latvijas spēle ar Spāniju "Arēnā Rīga" sāksies plkst.20.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!