Foto: LETA
Latvijas vīriešu florbola čempionāta spēcīgākās vienības pilnvaras negaidīti spiesta nolikt pagājušās sezonas čempionvienība RTU/"Inspecta", kas turnīra ceturtdaļfināla sērijā līdz trijām uzvarām ar 1-3 piekāpās "Ulbroka"/FS "Masters" komandai.

Sērijas ceturtajā spēlē svētdien "Ulbroka"/FS "Masters" uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:1, 3:1).

Spēles pirmajā trešdaļā mājiniekus vadībā izvirzīja Edgars Zeidlers, bet vēlāk vairākumā neizšķirtu atjaunoja Atis Blinds. Otrajā trešdaļā Ivo Preiss jau vadībā izvirzīja RTU/"Inspecta", bet pārsvaru viesi saglabāja līdz trešās trešdaļas vidum, kad trīs vārtus pēc kārtas guva mājinieki, izceļoties Kārlim Bulānam, Jānim Kokinam un Kasparam Šķēlam.

Vairāk nekā četras minūtes pirms pamatlaika beigām 3:4 vairākumā panāca Ivo Preiss, tomēr RTU/"Inspecta" izlīdzināt rezultātu tā arī neprata, līdz ar to noliekot čempionu pilnvaras.

Pusfinālā "Ulbroka"/FS "Masters" spēkosies ar "Ķekavas" komandu, kas ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Stalbes klubu "Pārgauja".

Savukārt otrajā pusfināla pārī "Lielvārde", kas ar 3-1 ceturtdaļfinālā uzvarēja "Bausku", mērosies spēkiem ar Cēsu komandu "Lekrings", kas ceturtdaļfinālā ar 3-0 pārspēja Kocēnu klubu "Rubene".

Pēc regulārā čempionāta beigām automātiski ceturtdaļfinālam kvalificējās četras spēcīgākās komandas (RTU/"Inspecta", "Lielvārde", "Lekrings" un "Pārgauja"), bet vienības, kas ierindojās no 5.-12.vietai, aizvadīja astotdaļfinālu.

Latvijas čempionātā, kas tiek aizvadīts jau 19.reizi, regulārajā sezonā piedalījās 13 komandas.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas finālsērijā līdz četrām uzvarām RTU/"Inspecta" komanda ar 4-0 pieveica "Lekringa" florbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!