Radušās aizdomas par Latvijas un Bolīvijas, kā arī Igaunijas un Bulgārijas futbola izlašu pārbaudes spēļu godīgumu.

Kā zināms, Latvijas futbola izlase trešdien Turcijā pārbaudes spēlē uzvarēja Bolīviju ar 2:1 (1:0), bet visi vārti tika gūti ar 11 metru soda sitieniem. Turklāt Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis "pendeli" izpildīja pat divas reizes, jo pēc pirmās reizes tiesnesis palūdza atkārtot 11 metru soda sitienu.

Gan Latvijas – Bolīvijas, gan Igaunijas – Bulgārijas spēli Turcijā rīkoja kompānija "Footy Media International".

Interesanti, ka Igaunijas un Bulgārijas spēle noslēdzās 2:2 un arī šeit visi vārti tika gūti ar "pendelēm". Un šis mačs risinājās tajā pašā stadionā, kur pirms tam spēlēja Latvija un Bolīvija.

Vēl lielākas aizdomas rada fakts, ka abās spēlēs galvenais tiesnesis bija ungārs Kristians Šelmeči, kurš Ungārijā drīkst tiesāt tikai Budapeštas reģionālās līgas spēles. Tomēr daži ungāru masu mediji vēsta, ka galvenais tiesnesis esot bijis Kološs Lengeļs, kurš drīkst tiesāt tikai Ungārijas trešās divīzijas spēles.

Igaunijas Futbola asociācijas (IFA) prezidents Aivars Pohlaks jau informējis UEFA par aizdomām.

"Informēju UEFA, lai tā pastiprināti izmeklētu šo spēli. Spēlē Latvija – Bolīvija tiesnesis piešķīra trīs "pendeles" – un visas trīs šaubīgas. Vēl aizdomīgāk, ka spēles tiesnesis atteicās atklāt savu vārdu Igaunijas pārstāvim Indrekam Švedem. Tiesneši varēja darboties ar izdomātiem vārdiem," teica Pohlaks igauņu masu medijiem.

Pohlaks arī norāda, ka pirms spēles aizdomīgi augstas likmes bijušas, prognozējot abās šajās spēlēs gūto vārtu daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!