Anglijas otrās spēcīgākās - "Championship" - līgas futbola klubs "Queens Park Rangers" (QPR) pirmdien oficiāli parakstīja līgumu ar Latvijas izlases aizsargu Kasparu Gorkšu.

Iepriekšējais Gorkša klubs "Blackpool", kas arī spēlē "Championship" līgā, no šī darījuma saņēma 250 tūkstošus mārciņu (220 tūkstošus latu), kā arī divus QPR spēlētājus - 25 gadus veco uzbrucēju Danielu Nardjello un 24 gadus veco aizsargu Zešu Rēmanu.

Jau ziņots, ka 26 gadus vecais Gorkšs ar QPR jau jūlija sākumā vienojās par individuālo līgumu, taču darījums vēl nenotika, jo kopēju valodu nespēja atrast abi iesaistītie klubi.

"QPR klubs nākošajā sezonā būs viens no reālākajiem pretendentiem uz iekļūšanu Anglijas spēcīgākajā līgā - premjerlīgā. Komandu ir iegādājies F-1 "Renault" komandas vadītājs Flavio Briatore, komandai ir jauni līdzekļi, jaunas iespējas, līdz ar to arī jaunas ambīcijas," 10.jūnijā aģentūrai LETA teica Blackpool" kluba direktors Normunds Malnačs.

"Mums nav obligāti jāiekļūst premjerlīgā nākošajā sezonā, jo šo plānu bija paredzēts izpildīt četros gados. Nākošajā sezonā būs jau otrais gads, līdz ar to mums ir jābūt vēl labākiem, nekā pagājušajā sezonā. Pagājušajā gadā klubs bija ļoti bīstamā situācijā. Iespējams, ka bez mūsu atnākšanas uz to, tas vairs neeksistētu. Dažiem ir ļoti īsa atmiņa, kā arī būtu nepieciešama lielāka deva pacietības," atzina pats Briatore.

"Blackpool" sastāvā vietējā čempionāta spēlēs Gorkšs kopš ierašanās 2007.gada janvārī laukumā ir devies 57 mačos, gūstot septiņus vārtus.

Aizvadītajā "Championship" sezonā QPR ieņēma 14.vietu, savukārt "Blackpool" palika 19.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!