Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē otrdien Anglijas futbola klubs Totenhemas "Hotspur" asumiem bagātā cīņā ar 1:0 (0:0) viesos pieveica titulēto "AC Milan".

Uzvaru angļu klubam nodrošināja Pīters Kraučs, kurš vārtus guva 80.minutē. "Hotspur" pretuzbrukumā fantastiskā ātrumā aizskrēja Ārons Lenons, kurš soda laukumā atdeva piespēli Kraučam - uzbrucējam atlika vien bumbu ieraidīt tukšos "AC Milan" vārtos.

Tomēr "Hotspur" uzvaru aizēnoja asumi abu komandu starpā. Uz "AC Milan' spēlētāju provokācijām parādā nepalika arī "Hotspur" spēlētāji, lai gan brīdinājumus saņēma tikai milānieši. Īpaši asi pret "Hotspur" aizsargu Vedranu Čorluku nospēlēja "AC Milan" futbolists Metjū Flaminī, kurš gan saņēma tikai dzelteno kartiņu. Čorluka pēc spēles stadionu atstāja uz kruķiem un pagaidām nav zināms, cik nopietns ir savainojums.

Pirms Krauča gūtajiem vārtiem brīdinājumu saņēma "AC Milan" kapteinis Dženāro Gatuzo, kuram tagad būs jāizlaiž atbildes spēle. Pēc brīdinājuma viņš parādīja pāris žestus vienam no "Hotspur" treneriem un bijušajam "AC Milan" spēlētājam Džo Džordanam. Bet pēc spēles, ejot garām "Hotspur" soliņa, Gatuzo nesavaldījās un ar galvu iesita Džordanam, izraisot grūstīšanos starp abu komandu spēlētājiem un pārstāvjiem.

Daudz mierīgāk otrdien aizritēja cita UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmā spēle – "Schalke 04" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Valencia". 17.minūtē Roberto Soldado vadībā izvirzīja "Valencia", bet spāņu klubu 64.minūtē apbēdināja visu laiku rezultatīvākais Eirokausu spēlētājs, spāņu uzbrucējs Rauls.

Trešdien risināsies vēl divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās spēles, bet pārējās četras astotdaļfināla pirmās spēles risināsies nākamnedēļ. Atbildes spēles risināsies 8., 9., 15. un 16.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!