Foto: Reuters/Scanpix
Autobuss, kurā Togo futbola izlases spēlētāji devās uz kārtējo spēli, iegāzies aizā un aizdedzies, vēsta BBC.

Katastrofā bojā gājuši vismaz seši cilvēki, bet vairāki guvuši ļoti smagas traumas.

Bojāgājušo vārdi pagaidām netiek publiskoti, taču zināms, ka autobusā atradās vadošie Togo futbolisti.

"Nezinu, kā mums izdevās izglābties," izteicās Togo izlases vārtsargs Mama Solejmans, kurš ir viens no autobusa katastrofā izdzīvojušajiem.

Televīzijas pārraidītajos kadros redzams, ka aizā iekritušais autobuss ir pilnībā sadedzis.

Slavenākais Togo futbolists ir uzbrucējs Emanuels Adebajors, kurš šobrīd spēlē Anglijas premjerlīgas klubā Totenhemas "Hotspur". Viņš avarējušajā autobusā gan neatradās.

Kā ziņots, Adebajors Togo valstsvienībā pēc 18 mēnešu pārtraukuma atgriezās tikai šī gada novembrī, bet no izlases viņš aizgāja pagājušā gada aprīlī. Tas notika pēc tam, kad pirms 2010.gada Āfrikas Nāciju kausa finālturnīra Togo futbola izlases autobusam tika veikts bruņots uzbrukums. Adebajors teica, ka valstsvienību atstāj, jo viņu "vajājot bailes".

Togo izlases autobuss toreiz tika apšaudīts, un šajā uzbrukumā gāja bojā trīs cilvēki - autobusa šoferis, kā arī Togo komandas trenera palīgs un preses pārstāvis. Savukārt vēl septiņi cilvēki cieta. Šo personu vidū bija arī divi futbolisti.

Jau vēstīts, ka pēc traģiskajiem notikumiem Togo izlase atsauca savu dalību no Āfrikas Nāciju kausa izcīņas un vēlāk pameta Angolu, kur norisinājās turnīrs.

Pēc tam Āfrikas Futbola federācija (CAF) diskvalificēja Togo no nākamajiem diviem Āfrikas Nāciju kausa izcīņas turnīriem.

Tomēr vēlāk diskvalifikācija tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!