Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Aleksandrs Starkovs novembrī pametīs Latvijas futbola valstsvienības galvenā trenera amatu, Azerbaidžānas medijiem pastāstījis Starkova trenētās "Baku" komandas ģenerālmenedžeris Zeinals Mamedovs.

Starkovam pēc 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla noslēgsies līgums ar valstsvienību, un Mamedovs uzsvēra, ka tas netiks pagarināts.

"Pēc mūsu vienošanās ar Starkovu viņš turpmāk nedrīkstēs apvienot divus amatus. Treneris piekrita strādāt tikai klubā," Mamedovs apgalvoja intervijā portālam "azerisport.com".

Tikmēr Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālmenedžeris Jānis Mežecis apstiprināja, ka Starkovam pēc cikla beidzās līgums ar valstsvienību, bet šādu informāciju viņš dzirdēja pirmoreiz.

"Kad beigsies līgums, tad skatīsimies. Pagaidām nevar zināt, ne kāda situācija Starkovam būs tur, Azerbaidžānā, ne kāda šeit," stāstīja Mežeckis.

Jau vēstīts, ka Starkovs Latvijas izlases galvenā trenera amatā sākotnēji strādāja no 2001.gada vasaras līdz 2004.gada beigām. Viņa vadībā Latvijas izlase sasniedza savu lielāko panākumu, kvalificējoties 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pēc tam viņš valstsvienības galvenā trenera amatā atgriezās 2007.gadā.

Tāpat Starkovs no 1993. līdz 2004.gadam vadīja Latvijas slavenāko klubu "Skonto", kuru otroreiz trenēja pagājušajā gadā, palīdzot tam atkal samērā negaidīti triumfēt Latvijas čempionātā.

Tāpat Starkovs no 2004. līdz 2006.gadam vadīja Krievijas komandu Maskavas "Spartak".

Savukārt janvāra sākumā Starkovs pievienojās "Baku" komandai, bet pagaidām tās rezultāti ir samērā neveiksmīgi - pagājušo sezonu tā noslēdza sestajā vietā, bet šosezon pēc četrām kārtām ar pieciem punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Starpsezonā "Baku" komandai pievienojās arī Latvijas izlases futbolisti Deniss Ivanovs un Māris Verpakovskis.

2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc neveiksmīgas cikla lielākās daļas iepriekšējās divās spēlēs Latvijas izlase šī mēneša sākumā rādīja sekmīgu sniegumu un divas spēles pirms turnīra beigām ar astoņiem punktiem astoņos mačos pašlaik atrodas piektajā pozīcijā.

Cikla pēdējās divās spēlēs Latvijai oktobrī paredzēts savā laukumā spēlēt pret Maltu un izbraukumā pret Horvātijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!