Foto: AFP/Scanpix
UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināla atbildes spēlē starp diviem varenākajiem Spānijas klubiem otrdien "Barcelona" savā laukumā nocīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Madrides "Real", kļūstot par pirmo turnīra finālisti.

Abu komandu pirmajā mačā "Barcelona" izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 2:0, tādējādi divu spēļu summā Barselonas klubs bija pārāks ar 3:1.

Atbildes spēlē "Barcelona" futbolisti jau ar pirmajām minūtēm iniciatīvu pārņēma savās rokās un droši kontrolēja notikumus laukumā. Pirmajā puslaikā mājiniekiem bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, tomēr pārspēt Madrides "Real" vārtsargu Ikeru Kasiljasu viņiem neizdevās.

Jāpiebilst, ka mača pirmajās 45 minūtēs "Real" neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem, kamēr "Barcelona" pretinieku vārtus apdraudēja septiņas reizes, turklāt četri no šiem sitieniem bija vārtu taisnstūrī.

Otrajā puslaikā "Real" sāka spēlēt aktīvāk un jau pēc nospēlētām divām minūtēm argentīniešu uzbrucējs Gonsalo Igvains guva vārtus, tomēr mača galvenais tiesnesis šīs epizodes sākumā fiksēja noteikumu pārkāpumu pret "Real" portugāļu zvaigzni Krištianu Ronaldu, līdz ar to Igvaina vārtu guvums netika ieskaitīts.

Kaut mača turpinājumā iniciatīva piederēja "Real" komandai, vārtus guva "Barcelona" - 54.minūtē Andress Injesta izdarīja teicamu piespēli Pedro Rodrigesam, kurš pārspēja Kasiljasu un atklāja cīņas rezultātu.

Pēc gūtajiem vārtiem pārsvars piederēja "Barcelona" komandai, tomēr 64.minūtē vārtus guva "Real" futbolisti. Vispirms Anhels di Marija trāpīja pa viesu komandas vārtu stabu, taču bumba sekmīgi atlēca pie di Marijas, kurš to piespēlēja brazīlietim Marselu, kas no tuvas distances panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Atlikušajā spēles laikā cīņa bija līdzīga un "Barcelona" nosargāja neizšķirtu rezultātu, kas mājiniekiem garantēja vietu turnīra finālā.

Pašā mača izskaņā laukumā devās arī "Barcelona" komandas franču aizsargs Ēriks Abidāls, kurš tikai martā pārcieta operāciju, kurā viņam veiksmīgi tika izņemts aknu audzējs.

Jāpiebilst, ka "Real" komandu šajā mačā nevadīja galvenais treneris Žozē Mourinju, kurš izcieta diskvalifikāciju par abu komandu pirmajā pusfināla spēlē nopelnīto noraidījumu.

Jau vēstīts, ka Madrides "Real" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar rezultātu 5:0 apspēlēja Anglijas komandu Totenhemas "Hotspur", bet iepriekšējo divu sezonu Spānijas čempioni "Barcelona" divu spēļu summā ar 6:1 pārliecinoši apspēlēja Ukrainas komandu Doņeckas "Šahtar".

Otra pusfināla pāra pirmajā mačā Anglijas vienība Mančestras "United" izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pieveica Vācijas komandu Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Šo abu komandu atbildes spēle Mančestrā notiks trešdien.

Kā ziņots, "Schalke 04" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 7:3 negaidīti pārliecinoši uzvarēja pēdējo piecu gadu Itālijas čempionus un pagājušās sezonas Čempionu līgas turnīra uzvarētājus Milānas "Inter".

Savukārt Mančestras "United" ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar rezultātu 3:1 pieveica aizvadītās sezonas Anglijas čempionvienību Londonas "Chelsea".

Šīs sezonas Čempionu līgas fināls notiks Vemblija stadionā Londonā 28.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!