Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pusfinālā otrdien iekļuva Spānijas klubs “Barcelona”, kas atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:1) pārspēja “AC Milan” no Itālijas.

Ar tādu pašu rezultātu “Barcelona” uzvarēja arī divu spēļu summā, jo pirmā spēle Itālijā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Spēles sākumā “Barcelona” spēlēja aktīvu futbolu, un pirmo bīstamo momentu izveidoja tieši mājinieki, tomēr Lionels Mesi sita virsū vārtsargam. Arī turpinājumā Spānijas vienībai bija labas izdevības gūt vārtus, tomēr rezultāts tika atklāts no 11 metrus soda sitiena atzīmes, kad “AC Milan” spēlētājs Luka Antonīni neatļauti kavēja Mesi, kurš brīvo sitienu izmantoja. Tikmēr 32.minūtē Itālijas komandas spēlētājs Antonio Nočerīno pēc Zlatana Ibrahimoviča piespēles rezultātu izlīdzināja. Taču pirmais puslaiks noslēdzās “Barcelona” labā, un atkal 11 metru soda sitienu pēc pārkāpuma soda laukumā realizēja Mesi.

3:1 “Barcelona” panāca otrā puslaika sākumā, kad Andress Injesta veiksmīgi ieguva bumbu un raidīja to vārtu stūrī. Atlikušajā laikā “AC Milan” nespēja bīstami apdraudēt vārtus un spēle noslēdzās ar Katalonijas kluba uzvaru.

Otrā mačā Vācijas klubs Minhenes “Bayern” ar 2:0 (2:0) savā laukumā pārspēja Francijas Marseļas “Olympique”, divu spēļu summā triumfējot ar 2:0.

Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ivica Oličs, kurš precīzi sita 13. un 37.minūtē.

Pusfinālā “Barcelona” tiksies ar Londonas "Chelsea" un Lisabonas "Benfica" dueļa uzvarētāju, bet “Bayern” spēkosies ar uzvarētāju pārī, kurā tiekas Madrides “Real” un Kipras APOEL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!