Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas pirmajā astotdaļfināla spēlē otrdien pašreizējie turnīra čempioni Spānijas vienība "Barcelona" ar rezultātu 3:1 (1:0) izbraukumā pieveica Vācijas komandu Leverkūzenes "Bayer".

Lai arī pirmajā puslaikā "Barcelona" komandai bija liels pārsvars bumbas kontrolē, tomēr vārtu gūšanas iespēju bija maz. Spānijas komanda vadībā izvirzījās 41.minūtē, kad pēc Lionela Mesi piespēles precīzs bija Aleksis Sančess.

Otrā puslaika sākumā "Bayern" mācēja izlīdzināt rezultātu, kad pēc septiņām spēlētām minūtēm bumbu pēc centrējuma vārtos raidīja Mihals Kadlecs, tomēr jau 55.minūtē Sančess atkal izvirzīja vadībā "Barcelona" komandu. Turpinājumā Leverkūzenes komandai bija iespēja vēlreiz izlīdzināt rezultātu, taču pēc Kastro sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu. Neilgu brīdi vēlāk Mesi ar raidījumu vārtos panāca spēles gala rezultātu 3:1.

Tikmēr citā astotdaļfināla spēlē Francijas komanda Lionas "Olympique" ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Kipras klubu Nikozijas APOEL.

Uzvarētāju labā šajā mačā vienīgos vārtus 58.minūtē guva Aleksandrs Lakazets, kurš laukumā bija nācis uz maiņu.

Šo pāru astotdaļfinālu atbildes spēles risināsies 7.martā, bet šodien Sanktpēterburgas "Zeņit" no Krievijas uzņems portugāļu Lisabonas "Benfica", kā arī Itālijas klubs "AC Milan" savā laukumā spēkosies ar Anglijas komandu Londonas "Arsenal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!