Foto: EPA/LETA

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta amatā trešdien asociācijas kongresā tika pārvēlēts Zeps Blaters.

75 gadus vecais Blaters balsojumā saņēma 186 no iespējamām 203 balsīm.

Blaters uz četru gadu termiņu tika pārvēlēts ceturto reizi.

Jau vēstīts, ka Blaters otrdien, atklājot asociācijas kongresu, draudēja par briesmām, kādās tā nokļuvusi.

"Biju domājis, ka dzīvojam godīgas spēles, cieņas un disciplīnas pasaulē," teica Blaters. "Diemžēl tā nav, jo mūsu piramīda, mūsu slavenā FIFA piramīda ir nestabila un briesmās."

Savukārt trešdien Blaters stāstīja, ka FIFA pašlaik atrodas "vētrainos ūdeņos" un asociāciju nepieciešams reformēt, lai attīrītu tās vārdu.

Kā ziņots, Blatera vienīgais konkurents uz FIFA prezidenta amatu Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents Muhameds bin Hamams svētdien atsauca savu kandidatūru pēc tam, kad tika apsūdzēts korupcijas skandālā. Vēlāk FIFA Ētikas komisija aizdomīgā lēmumā diskvalificēja bin Hamanu un Centrālamerikas un Karību zonas futbola konfederācijas (CONCACAF) prezidentu, FIFA viceprezidentu Džeku Vorneru, bet attaisnoja Blateru.

Jau vēstīts, ka Anglijas un Skotijas futbola asociāciju amatpersonas otrdien jau aicināja FIFA pārcelt gaidāmās prezidenta vēlēšanas.

Tomēr trešdien tika nolemts, ka vēlēšanas notiks, kā plānots, - pret to pārcelšanu nobalsoja 172 delegāti, bet "par" bija tikai 17.

Kā ziņots, precīzi diskvalifikācijas termiņi bin Hamamam un Vorneram pagaidām nav noteikti. Tie tiks paziņoti pēc pilnas izmeklēšanas.

Papildu galvassāpes Blateram sagādāja arī FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē, kura sarakste ar Vorneru kļuva pieejama plašākai sabiedrībai, kas uzreiz apsūdzēja Kataru nelegālās metodēs, lai šī valsts iegūtu tiesības rīkot 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.

Taču gan Blaters, gan Kataras puse noraidīja arī šīs apsūdzības.

Jau vēstīts, ka bin Hamams pirmdien nolēma iesniegt apelāciju pret sev piešķirto diskvalifikāciju.

Kā ziņots, bin Hamama atteikšanās kandidēt uz FIFA prezidenta amatu nav saistīta ar apsūdzībām korupcijā, - bin Hamams no kandidēšanas atteicās, lai uzlabotu savu slavu pēc nepamatotām apsūdzībām.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas vidū korupcijā vispirms tika apsūdzēts bin Hamams, bet divas dienas vēlāk tāda pati izmeklēšana tika ierosināta arī pret Blateru. To aicināja ierosināt tieši bin Hamams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!