Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa otrdien guva vārtus UEFA Čempionu līgā, palīdzot Maskavas CSKA ar 3:0 (1:0) uzvarēt Turcijas komandu "Trabzonspor".

Cauņaa laukumā iznāca uz maiņu 62.minūtē, bet ar vārtu guvumu izcēlās 76.minūtē. Cauņa palika nepiesegts, to ieraudzīja Vāgners Lavs, kurš iedeva labu piespēli Latvijas futbolistam – Cauņa uzreiz sita un pārspēja pretinieku vārtsargu, panākot 2:0. Cauņa varēja vēlreiz izcelties ar;i 82.minūtē, kad pēc Latvijas futbolista sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu.


Divus pārējos vārtus CSKA labā mačā guva Seidu Dumbja.

Cauņa ir pirmais Latvijas futbolists, kurš gūst vārtus Eiropas prestižākajā klubu turnīrā gandrīz pēc septiņu gadu pārtraukuma. 2004.gada 3.novembrī mačā pret "Real Madrid" vārtus guva Māris Verpakovskis, kurš toreiz spēlēja Kijevas "Dinamo" rindās.

Verpakovskis un Cauņa ir vienīgie Latvijas futbolisti, kuri pagaidām izcēlušies UEFA Čempionu līgā ar vārtu guvumiem. Verpakovskis kopumā guvis trīs vārtus Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

Vēl UEFA Čempionu līgā ir spēlējuši tikai trīs Latvijas futbolisti - Andrejs Štolcers, Igors Stepanovs un Juris Laizāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!