Latvijas futbola izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas premjerlīgas komanda Maskavas CSKA otrdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 2:3 (1:2) savā laukumā piekāpās Itālijas klubam Milānas "Inter".

Cauņa spēlei bija pieteikts, tomēr palika rezervē. Kā ziņots, Latvijas futbolists iepriekšējo nedēļu nevarēja trenēties, jo bija slims.

Spēli daudz sekmīgāk uzsāka "Inter" komanda, pēc Lusiu un Džampolo Pacīni precīziem sitieniem 23.minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0. Tomēr pirmā puslaika pašā izskaņā CSKA vienus vārtus atguva, kad kompensācijas laika trešajā minūtē Alans Dzagojevs realizēja soda sitienu no vairāk nekā 20 metriem.

77.minūtē Vāgners Lavs jau panāca neizšķirti 2:2, tomēr pēc nepilnām divām minūtēm "Inter" vienību vēlreiz vadībā izvirzīja Mauro Zarate, dodot savai komandai smagu uzvaru.

Otrajā B apakšgrupas otrās kārtas spēlē otrdien Turcijas vienība "Trabzonspor" tiksies ar Francijas čempioniem "Lille".

Jau vēstīts, ka B apakšgrupas pirmās kārtas spēlēs CSKA izbraukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Lille", bet "Trabzonspor" izbraukumā negaidīti ar 1:0 pārspēja "Inter".

Pirmajā spēlē Cauņa laukumā pavadīja 67 minūtes, kļūstot par pirmo Latvijas futbolistu šajā turnīrā kopš 2006.gada.

Līdz tam UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā bija spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Māris Verpakovskis un Juris Laizāns.

Pirmais Čempionu līgā no latviešiem 2000.gadā debitēja Andrejs Štolcers, kurš toreiz pārstāvēja Krievijas klubu Maskavas "Spartak". Divas mačus Štolcers pat sāka savas vienības sākumsastāvā.

2001. un 2002.gadā turnīrā piedalījās Anglijas klubs Londonas "Arsenal" ar latviešu aizsargu Igoru Stepanovu sastāvā, bet 2004.gadā UEFA Čempionu līgā sevi pieteikt paguva uzreiz divi futbolisti. Kamēr Māris Verpakovskis bija viens no Ukrainas kluba Kijevas "Dinamo" līderiem, mačā ar karalisko Madrides klubu "Real" pat izceļoties ar vārtu guvumu, Laizāns prestižajā turnīrā startēja tieši kā Maskavas CSKA kluba spēlētājs, izejot uz maiņu cīņā pret Londonas "Chelsea".

Verpakovskis "Dinamo" rindās UEFA Čempionu līgas turnīram bija pieteikts arī 2006.gadā, taču nevienā spēlē laukumā nedevās.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs sacensību astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās vienības sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā.

23 gadus vecais Cauņa Latvijas izlases rindās aizvadījis 27 spēles un guvis septiņus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!