Foto: Reuters/Scanpix
UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā otrdien iekļuva Aleksandra Cauņas pārstāvētā Krievijas komandas Maskavas CSKA, kas "play off' pirmās kārtas atbildes spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar grieķu vienību PAOK.

Divu spēļu summā CSKA uzvarēja ar 2:1, jo pirmajā abu komandu spēlē Grieķijā ar 1:0 pārāki bija CSKA futbolisti.

Atbildes spēlē, tāpat kā pirmajā mačā, Cauņa bija iekļauts CSKA pamatsastāvā, bet otrajā puslaikā 62.minūtē tika nomainīts.

Otrdienas mačā grieķi pirmie guva vārtus – kļūdu aizsardzībā pieļāva tikko uz maiņu iznākušas otrais vārtsargs Sergejs Čepčugovs, kurš nomainīja traumu guvušo CSKA kapteini Igoru Akinfejevu. Čepčugovs nesapratās ar aizsargiem un bija spiests steidzami izsist bumbu laukumā, taču trāpīja pa PAOK futbolistu Zlatanu Muslimoviču, no kura bumba ieripoja vārtos.

CSKA gan spēja atspēlēties un nodrošināja sev labvēlīgu rezultātu divu maču summā. 80.minūtē Vāgners Lavs gan nerealizēja "pendeli", taču PAOK vārtsarga atsisto bumbu vārtos ieraidīja Sergejs Ignaševičs.

UEF Eiropas līgas astotdalfinālā CSKA tiksies ar "Porto" vai "Sevilla". Pirmā spēle notiks 10.martā, bet atbildes spēle – 17.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!