Foto: F64
Latvijas futbola klubs Daugavpils "Daugava" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 1:2 (1:1) piekāpās Norvēģijas vienībai "Tromso", līdz ar to divu spēļu summā "Daugava" komanda cieta smagu neveiksmi ar rezultātu 1:7, izstājoties no turpmākajām sacensībām.

Rezultātu 12.minūtē atklāja mājinieku futbolists Sīmens Mollers. Savukārt 33.minūtē izlīdzinājumu panāca "Daugavas" komandas līderis Mamuka Gongadze.

Uzvaru "Tromso" komandai nodrošināja Stefena Nīstrēma precīzs sitiens 53.minūtē.

Atbildes spēlē "Daugavas" komandas sastāvā bija pieteikti tikai 14 futbolisti.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Daugavpilī notikušajā pirmajā spēlē "Daugava" piedzīvoja smagu sagrāvi ar 0:5 (0:2).

Šī "Daugava" komandai bija debija Eirokausu sacensībās, bet "Tromso" pirmoreiz Eiropas sacensībās startēja jau 1987./1988.gada sezonā. Pirms diviem gadiem "Tromso" aizkļuva līdz pat UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtai, kas ir pēdējā pirms grupu turnīra, tomēr tajā sīvā cīņā divu spēļu summā ar 3:4 piekāpās Spānijas vienībai Bilbao "Athletic".

Abas komandas šogad sekmīgi startē savu valstu čempionātos - "Daugava" pašlaik ar 32 punktiem 16 spēlēs ieņem otro vietu Latvijā, bet "Tromso" ar 26 punktiem 13 cīņās ieņem otro vietu Norvēģijas meistarsacīkstēs.

"Tromso" komanda kvalifikācijas otrajā kārtā spēkosies ar Ungārijas komandu "Paksi" vai Andoras vienību "Santa Coloma". Pirmajā spēlē izbraukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja Ungārijas vienība.

Kā ziņots, citas Latvijas komandas - "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" - Eiropas līgā sāks spēlēt no otrās kvalifikācijas kārtas.

"Ventspils" komanda spēkosies ar Baltkrievijas vicečempioniem Soļigorskas "Šahtjor", kamēr "Liepājas metalurga" futbolistiem pretiniekos ielozēja Austrijas klubu Zalcburgas "Red Bull", kas aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja otro vietu.

Otrās kārtas spēles risināsies 14. un 21.jūlijā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!