2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā pašreizējā Eiropas un pasaules čempione Spānija sacentīsies ar Itāliju, Īriju un Horvātiju.

Šīs komandas ielozētas sacensību C apakšgrupā.

Kā zināms, Īrijas futbolisti kvalifikācijas turnīra pārspēlēs uzvarēja Latvijas kaimiņvalsti Igauniju, bet Horvātija bija viena no Latvijas izlases pretiniecēm kvalifikācijas sacensību F grupā.


Tikmēr nominālā "nāves grupa" izveidojusies starp 2010.gada Pasaules kausa finālisti Nīderlandi, Dāniju, Vāciju un Portugāli, kas ielozētas B apakšgrupā.

Teicama izloze padevusies vienai no čempionāta saimniecēm Polijai, kas A grupā sacentīsies ar 2004.gada Eiropas čempioni Grieķiju, Krieviju un Čehiju.

Savukārt D apakšgrupā sacentīsies otra turnīra mājiniece Ukraina, kā arī Zviedrija, 2000.gada Eiropas čempionvienība Francija, kas bija nomināli spēcīgākā komanda no vājākā, ceturtā, izlozes groza, un Anglija.

Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Eiropas čempionāts risināsies no nākamā gada 8.jūnijam līdz 1.jūlijam.

Sacensības risināsies Polijas pilsētās Varšavā, Poznaņā, Vroclavā un Gdaņskā, kā arī Ukrainas pilsētās Kijevā, Harkovā, Ļvovā un Doņeckā.

Turnīrs kādreizējām Varšavas pakta valstīm tika piešķirts 2007.gada aprīlī, kad tās pārspēja Itālijas, kā arī Horvātijas un Ungārijas apvienoto kandidatūru.

Neskatoties uz iepriekš izteiktajiem daudzajiem brīdinājumiem par lēno gatavošanos, Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī septembrī paziņoja, ka abas valstis ir praktiski gatavas turnīram.

2008.gadā Eiropas čempionātu kopēji rīkoja Austrija un Šveice, bet toreiz neviena no saimniecēm nespēja pārvarēt grupu turnīru.

Kā ziņots, līdz kvalifikācijas turnīra pārspēlēm negaidīti aizkļuva Igaunijas valstsvienība, bet tajās tā 1:5 divu spēļu summā piekāpās Īrijai.

Tikmēr Latvijas izlase kvalifikācijas sacensībās ar 11 punktiem desmit spēlēs ieņēma ceturto vietu F grupā, zaudējot Grieķijai, Horvātijai un Izraēlai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!