Foto: F64
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ceturtdien no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm diskvalificēja Izraēlas valstsvienības galveno treneri Luī Fernandesu.

Kā zināms, martā Izraēlas izlasei jāaizvada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle ar Latviju.

Šādu lēmumu FIFA pieņēma, jo Fernandess nav nokārtojis visas darba attiecības ar klubu, kurā strādājis iepriekš. Pirms tam ceturtdien FIFA bija nosūtījusi Izraēlas Futbola asociācijai (IFA) prasību pārtraukt līgumu ar treneri.

FIFA prasībā teikts, ka Fernandesam "nepieciešams nekavējoties pārtraukt visas ar futbolu saistītās aktivitātes, jo viņš nav nomaksājis parādu iepriekšējā komandā, kuru trenējis Katarā".

IFA tuvākajā laikā plāno tikties ar Fernandesu un pārrunāt notikušo.

"Nākamajā nedēļā tikšos ar Luī Fernandesu un mēs kopā lemsim kā atrisināt problēmu," pirms paziņojuma par FIFA diskvalifikāciju izteicās IFA vadītājs Eli Luzons.

Tikmēr Fernandess IFA paziņojumā uzsvēra, ka šis strīds viņam ir jau ilgi. "Esmu pārliecināts, ka viss tiks nokārtots pirms martā paredzētajām nākamajām spēlēm."

Pagājušonedēļ starp Fernandesu un IFA izcēlās ass strīds pēc tam, kad pārbaudes spēle ar Serbiju tika aizvadīta tajā pašā stadionā, kur tikai dažas stundas iepriekš spēkojās abu valstu U-21 izlases.

Tikmēr Izraēlas laikraksts "Haaretz" vēsta, ka Fernandesa situācija izlasē nav stabila - federācijas amatpersonas neesot apmierinātas ar valstsvienības rezultātiem bijušā Francijas izlases futbolista vadībā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas F grupā pašlaik Izraēlas un Latvijas izlasēm ir pa četriem punktiem četrās spēlēs, kas tām dod attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!