Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa izcīņas turnīrā sestdien triumfēja pagājušās sezonas Spānijas čempionvienība "Barcelona", kas finālmačā ar rezultātu 2:1 (0:1) papildlaikā pieveica Argentīnas klubu "Estudiantes".

Rezultātu mača 37.minūtē atklāja kluba "Estudiantes" spēlētājs Mauro Bozelli, bet neizšķirtu "Barcelona" panāca tikai divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām, kad precīzi sita Pedro Rodrigess.

Uzvaras vārtus "Barcelona" vienība guva mača 110.minūtē, kad ar precīzu sitienu izcēlās argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi.

Kā ziņots, mačā par trešo vietu Dienvidkorejas klubs Phohanas "Steelers" dramatiskā cīņā ar rezultātu 4:3 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Meksikas komandu "Atlante".

Kopumā turnīrā piedalījās divi Āzijas klubi, kā arī pa vienam klubam no Eiropas, Dienvidamerikas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, kā arī Austrālijas un Okeānijas zonas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notika jau sesto reizi. 2000.gadā par uzvarētāju kļuva Brazīlijas klubs "Corinthians", 2005.gadā uzvarēja Brazīlijas klubs "Sao Paolo", 2006.gadā uzvarēja Brazīlijas klubs "Internacional", 2007.gadā triumfēja Itālijas klubs "AC Milan", bet pagājušajā gadā par labāko kļuva Anglijas klubs Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!