Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) ģenerālsekretārs Žeroms Valkē izteicis kritiku 2014.gada Pasaules kausa izcīņas rīkotājvalstij Brazīlijai par to, ka gatavošanās darbi prestižajam futbola turnīram nenotiek pietiekami ātri.

Pagaidām Brazīlijā esot problēmas ar stadioniem, lidostām un transportēšanu.

"Tur vēl ir daudz ko darīt," pasaules futbola forumā Maskavā teica Valkē. "Tur nav stadionu, lidostu un nav sakārtota transportēšanas sistēma."

"Mēs nevaram gaidīt līdz pēdējam brīdim. Nedrīkst būt tā, ka stadions ir gatavs divas nedēļas vai divus mēnešus pirms Pasaules kausa," turpināja FIFA ģenerālsekretārs.

Tāpat viņš Brazīlijas gatavošanās darbus negribīgi salīdzināja ar Krieviju, kas ieguvusi tiesības rīkot 2018.gada Pasaules kausa izcīņu.

"Stadioni ir pati svarīgākā lieta," uzsvēra Valkē. "Krievijā darbi notiek veiksmīgāk nekā Brazīlijā."

Uzreiz uz to turnīra orgkomitejas vadītājs Rodrigo Prada atbildēja, ka problēmas ir, bet tās nav tik nopietnas kā Valkē izteicies.

"Brazīlijai rīkošanas tiesības tika piešķirtas 2007.gadā, bet visa izmaksu un investīciju tāme tika sastādīta tikai šī gada februārī. Tas aizkavēja darbus," teica Prada, atzīstot, ka lielākās problēmas pagaidām sagādā stadionu būvniecība.

Martā kritiku Brazīlijas virzienā raidīja arī FIFA prezidents Zeps Blaters. Viņš brīdināja Brazīlijas varas iestādes un teica, ka "kaut ko gaida" no pieckārtējie Pasaules kausa ieguvējiem, "jo darbu neiet uz priekšu, tie neiet uz priekšu pārāk ātri."

"Kas ir jādara, lai Brazīlijā gatavošanās darbi notiktu daudz ātrāk?" toreiz jautāja Blaters.

2014.gadā Pasaules kausa izcīņa Brazīlijā notiks tikai otro reizi. Līdz šim pasaules prestižākais futbola turnīrs tur noticis vienu reizi - 1950.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!