Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas virslīgas futbola klubs "Ventspils" joprojām ir neapmierināti ar čempionvienības "Skonto" aizsarga Denisa Kačanova rupjo spēli "Triobet" Baltijas līgas finālmačā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārajai komisijai (DK) pieprasot futbolistam piemērot mūža diskvalifikāciju.

"Triobet" Baltijas līgas finālā, kurā uzvaru ar 2:1 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā izcīnīja "Skonto", kādā no epizodēm Kačanovs asi nospēlēja pret "Ventspils" komandas aizsargu Vladimiru Bespalovu.

Šajā epizodē Bespalovs guva smagu traumu un viņam nācās atstāt laukumu. Aizsargam nepieciešams veikt operāciju, kas var ietekmēt viņa tālākās iespējas spēlēt profesionālu futbolu, teikts "Ventspils" kluba oficiālajā mājaslapā paustajā komandas viedoklī.

"Ventspils", vēršoties ar vēstuli LFF DK, pauž uzskatu, ka šāda Kačanova rīcība ir izskaidrojama ar totalizatoru skandālu, kurā skaļi figurējis arī "Skonto" aizsarga vārds.

"Spēlētājs nav vēlējies nākt klajā ar sevi attaisnojošiem argumentiem, tā vietā izvēloties atriebties kluba prezidentam [Sergejam Bespalovam] ar netīru un nožēlojamu rīcību - viņa dēla savainošanu," teiks kluba vēstulē.

"Ventspils" LFF DK pieprasa Kačanovam piemērot mūža diskvalifikāciju no dalības jebkādos ar LFF saistītos turnīros, kā arī piedzīt no viņa kompensāciju par Bespalovam sagādāto savainojumu.

31 gadu vecais Kačanovs, kurš "Skonto" komandai pievienojās pirms šīs sezonas, karjeras laikā "Ventspils" rindās aizvadījis 140 spēlēs, kurās guvis piecus vārtus. Aizsargs arī aizvadījis 28 spēles Latvijas valstsvienībā.

2009.gada rudenī "Ventspils" viņu kopā ar uzbrucēju Vitu Rimku diskvalificēja no komandas sastāva, plašāk nepaskaidrojot šādas rīcības iemeslus. Vēlāk viņš pameta "Ventspils" komandu, bet pagājušā gada aprīlī tika publiskota informācija par viņa iespējamo saistību ar likmēm totalizatoros un negodīgu spēli.

Latvijas virslīgas čempionāta kopvērtējumā pašlaik "Ventspils" ar 34 punktiem 14 spēlēs atrodas līderpozīcijā, bet "Skonto" futbolisti 14 mačos tikuši pie 26 punktiem, ieņemot ceturto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!