Foto: F64
Latvijas futbola klubs "Skonto" iesniedzis protestu Latvijas Futbola federācijā (LFF) un Virslīgā par "FC Jūrmala" pārkāpumiem leģionāru jautājumā Latvijas virslīgas čempionāta pirmās kārtas spēlē, portālu "Delfi" informē "Skonto FC" runasvīrs Uldis Strautmanis.

Viņš norāda, ka ņemot vērā klubu vienošanos pirms virslīgas čempionāta sākuma leģionāru jautājumā, "Skonto" uzskata, ka "FC Jūrmala" ir pārkāpusi vienošanos un komandai ir jāieskaita tehniskais zaudējums 0:3 spēlē pret "Skonto".

Tāpat "Skonto" centās iegūt apliecinājumu par "FC Jūrmala" naudas pārskaitījumu, Virslīgas direktors Normunds Malnačs norādīja, ka "es jau esmu noguris no "Skonto"". "Skonto" uzskata, ka Virslīgas direktoram ir jāaizstāv visu klubu intereses vienādi.

"Skonto FC" valdes loceklis Antanas Sakavickas norāda: "Ceturtdien klubi vienojās, ka visiem virslīgas klubiem jāsamaksā par leģionāriem līdz piektdienai, 23.martam, pulksten 23:59. Klubi arī vienojās, ka pārkāpumu gadījumā vainīgais klubs tiks sodīts, un spēlēs, kurās būs pārkāpumi, vainīgajam ieskaitīs tehnisko zaudējumu. Tādējādi uzskatām, ka "FC Jūrmala" ir pārkāpusi reglamentu un klubu vienošanos par leģionāru pieteikšanu.

Vēl pirmdien rīta pusē LFF un Virslīgas vadība apliecināja, ka "FC Jūrmala" ir veikusi naudas pārskaitījumu par vienu leģionāru. Taču tagad Virslīga cenšas šo "pārpratumu" kaut kā nogludināt, jo pēc "Skonto" protesta iesniegšanas "pēkšņi" uzradās kaut kāds papīrs, kurā uzrādās, ka "FC Jūrmala" samaksājusi 24.martā. Taču arī 24.marts ir vienošanās pārkāpums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!