Par 2009.gada labāko Latvijas futbolistu Latvijas Futbola federācijas (LFF) sezonas noslēguma vakarā piektdien tika atzīts Latvijas izlases un Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas – "Championship" - kluba "Queens Park Rangers" (QPR) aizsargs Kaspars Gorkšs.

Kā zināms, pagājušajā gadā par labāko Latvijas futbolistu tika atzīts Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins.

LFF sezonas noslēguma vakarā piektdien tika pasniegtas balvas 2009.gada laureātiem un nosaukti labākie Latvijas futbolā kopumā 20 nominācijās.

Kā ierasts, arī šogad labākie Latvijas futbolā tika noteikti pēc LFF aptaujas rezultātiem, kurā piedalījās Latvijas futbola izlašu treneri, LFF valdes locekļi un daļu vadītāji, kā arī Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" un pirmās līgas klubu galvenie treneri, kā arī futbola mediju pārstāvji.

Jau otro gadu pēc kārtas tika pasniegtas arī divas speciālbalvas - "Jura Docenko balva" labākajam jaunatnes trenerim/pedagogam un "Ilmāra Liepiņa balva" - Latvijas jaunatnes labākajam futbolistam.

Vakara laikā tika pasniegta īpaša balva arī šīs sezonas "LMT Virslīgas" labākajam vārtu guvējam Kristapam Grebim, kurš šosezon šajā turnīrā guva 30 vārtus, kas ir trešais labākais rezultāts Virslīgas vēsturē - 2003.gadā 36 vārtus guva Viktors Dobrecovs, bet 1996.gadā Mihails Miholaps guva 33 vārtus.

Tāpat pasākuma laikā LFF par aizvadītajām 158 spēlēm Latvijas nacionālajā izlasē, kas ir Eiropas rekords, ar zelta medaļu sveica arī valstsvienības ilggadējo kapteini Vitāliju Astafjevu.

Par 2009.gada "LMT Virslīgas" labāko vārtsargu tika atzīts Viktors Spole no šīs sezonas čempionvienības "Liepājas metalurgs", par labāko aizsargu kļuva Oskars Kļava ("Liepājas metalurgs"), par labāko pussargu - Maksims Rafaļskis ("Liepājas metalurgs"), bet par labāko uzbrucēju atzina Grebi ("Liepājas metalurgs"), kurš izpelnījās arī 2009.gada "LMT Virslīgas" labākā futbolista godu.

Par gada labāko treneri tika atzīts Latvijas valstsvienības un no nākamās sezonas arī Rīgas "Skonto" kluba galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas labākās futbolistes godu šogad izpelnījās kluba "Liepājas metalurgs" spēlētāja Sintija Greijere, bet par labāko pirmās līgas futbolistu kļuva Igors Avanesovs no vienības "Kauguri"/PBLC.

Par Latvijas labāko futbolistu "LMT Virslīgā" līdz 21 gada vecumam tika atzīts kluba "Ventspils" un Latvijas U-21 izlases kapteinis Jevgēņijs Kosmačovs, bet par gada labāko tiesnesi nosauca Andreju Sipailo.

Jura Docenko speciālbalvu saņēma Andis Rozītis no Smiltenes, bet Artūrs Karašausks no kluba "Olimps"/RFS ieguva Ilmāra Liepiņa vārdā nosaukto balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!