Foto: DELFI.ee
Pārliecinošu neveiksmi 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pārspēļu etapā otrdien piedzīvoja Igaunijas futbola valstsvienība, kas divu maču summā ar 1:5 zaudēja Īrijas futbolistiem.

Otrdienas mačs Dublinā noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 (1:0).

Kā zināms, abu komandu pirmajā spēlē pagājušajā nedēļā Tallinā Igaunija zaudēja ar rezultātu 0:4.

Pirmajā puslaikā mājiniekus vadībā izvirzīja Stīvens Vords, bet 1:1 mača 57.minūtē panāca Igaunijas izlases kapteinis Konstantīns Vasiļjevs.

Līdz ar to pie ceļazīmes uz Eiropas čempionāta finālturnīru tika Īrija.

FIFA pasaules rangā Īrija šobrīd ieņem 29.vietu, bet Igaunijas izlase atrodas 58.pozīcijā.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīrā Igaunija spēlēja C apakšgrupā, kuras noslēguma kopvērtējumā ar 16 punktiem desmit spēlēs ieņēma otro vietu. Šajā grupā pirmo vietu ar 26 punktiem ieņēma Itālijas valstsvienība, līdz ar to automātiski kvalificējoties finālturnīram.

Savukārt Īrijas izlase ar 21 punktu desmit mačos ierindojās otrajā vietā B grupā, kurā pirmo vietu ar 23 punktiem izcīnīja Krievijas valstsvienība.

Pie ceļazīmēm uz finālturnīru otrdien tika arī Horvātija, kas savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Turciju, divu maču summā triumfējot ar 3:0, un Čehija, kas ar 1:0 (0:0) viesos apspēlēja Melnkalni, divu spēļu summā arī uzvarot ar 3:0.

Pēdējo ceļazīmi sadalīs Portugāles un Bosnijas un Hercegovinas izlases. Pirmā spēle bosniešu laukumā noslēdzās ar rezultātu 0:0.

Jau vēstīts, ka 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram automātiski kvalificējās grupu uzvarētāji - Vācija, Krievija, Itālija, Francija, Nīderlande, Grieķija, Anglija, Dānija un Spānija -, kā arī labākā no otrajās vietās palikušajām komandām - Zviedrija. Arī abas sacensību rīkotājas - Polija un Ukraina - jau ir kvalificējušās turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!