Foto: DELFI
Labvēlīgs konkurentu spēles iznākums otrdien ļāva Igaunijas futbola valstsvienībai saglabāt otro vietu Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas grupā, kas komandai ļaus izslēgšanas kārtā turpināt cīņu par vietu finālturnīrā.

Slovēnijas izlase ar 1:0 uzvarēja igauņu sāncenšus serbus, liedzot tiem pakāpties uz otro vietu grupā. Pirmo vietu grupā jau iepriekš bija nodrošinājusi Itālijas izlase, garantējot tiesības spēlēt finālturnīrā.

Pēdējās ceļazīmes tiešai iekļūšanai finālturnīrā otrdien nodrošināja Francija, Grieķija, Krievija, Dānija un Zviedrija. Kā labākā otrās vietas ieguvēja tālāk tika Zviedrija, bet pirms pēdējās kārtas spēlēm pirmās vietas grupā jau garantēja Vācija, Itālija, Nīderlande, Anglija un Spānija.

Astoņi otro vietu ieguvēji tiksies izslēgšanas pāros, lai noskaidrotu vēl četrus finālturnīra dalībniekus. Līdzās Igaunijai izslēgšanas kārtā piedalīsies Turcija, Īrija, Bosnija/Hercegovina, Horvātija, Melnkalne, Portugāle un Čehija.

Francūži pirmo vietu D grupā nodrošināja ar neizšķirtu 1:1 pret Bosniju/Hercegovinu, Krievija B grupā tālāk tika ar 6:0 sagrāvi pār Andoru, dāņi H grupā ar 2:1 uzvarēja savus sāncenšus norvēģus, bet Zviedrijas valstsvienība ar 3:2 sagādāja pirmo zaudējumu E grupas uzvarētājiem Nīderlandes futbolistiem. Jau ziņots, ka Latvijas pārstāvētajā F grupā grieķi ar 2:1 bija pārāki par Gruzijas izlasi.

Ar uzvarām visās kvalifikācijas spēlēs grupu kārtā finišēja pašreizējie čempioni spāņi un Vācijas futbolisti. Vācijas izlase pēdējā kvalifikācijas spēlē A grupā ar 3:1 uzvarēja Beļģiju, savukārt spāņi ar 3:1 bija pārāki par Skotiju.

EČ finālturnīrs nākamvasar notiks Polijā un Ukrainā, kur mājiniekiem iespēja piedalīties tiek garantēta bez dalības kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!