Foto: PantherMedia/Scanpix
Itālijas A sērijas futbola čempionāta jaunpienācējiem "Atalanta" pirms sezonas sākuma otrdien piešķirts sešu punktu sods, jo vienības pārstāvji esot piedalījušies spēļu rezultātu ietekmēšanā.

Tikmēr kluba kapteinim Kristiano Doni piespriesta diskvalifikācija uz trīs ar pusi gadiem, kas, visticamāk, nozīmē 38 gadus vecā futbolista karjeras beigas.

Tāpat Itālijas Futbola federācijas (FIGC) Disciplinārā komiteja bijušajam Itālijas izlases un A sērijas komandas Romas "Lazio" uzbrucējam Džuzepem Sinjori piešķīrusi piecu gadu diskvalifikāciju no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm.

Kā ziņots, Sinjori maija beigās bija starp 16 arestētajiem cilvēkiem Itālijas policijas veiktajā operācijā.

Vēl viens "Atalanta" spēlētājs Tomass Manfredīni tika diskvalificēts uz trim gadiem.

Pret visiem apsūdzētajiem tika izvirzītas arī kriminālās apsūdzības, jo viņi centušies ietekmēt spēļu rezultātus, lai no totalizatoru kantoriem iegūtu pēc iespējas lielākas naudas summas.

Tāpat sešu punktu sodu saņēma Itālijas otrās līgas komanda "Ascoli", kamēr valsts trešās augstākās līgas komandas "Benevento" vārtsargs Marko Paoloni tika diskvalificēts uz pieciem gadiem.

"Benevento" komandai tika atņemti arī deviņi kopvērtējuma punkti, "Cremonese" vienībai - seši, "Piacenza" - četri, "Reggiana" - divi, bet "Spezia" un "Taranta" sodīja ar viena punkta atņemšanu.

Cita trešās līgas komanda "Ravenna" tika izslēgta no Itālijas līgu sistēmas, bet "Alessandria" tika pazemināta uz ceturto līgu.

Divi Itālijas otrās un trīs trešās divīzijas klubi saņēma tikai naudas sodus.

Kopumā šajā spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālā bija iesaistītas 18 komandas un 26 personas, kuru starpā bija esošie un bijušies spēlētāji, klubu prezidenti un direktori.

Šis korupcijas skandāls atklājās aizvadītās sezonas beigās.

No A sērijas klubiem spēļu rezultātu ietekmēšanas skandālā vēl bija iesaistīta tikai "Chievo" komanda, kura piekrita samaksāt 80 000 eiro (56 224 latus) lielu soda naudu.

"Chievo" komanda aizvadītās sezonas Itālijas A sērijas čempionāta noslēguma kopvērtējumā ieņēma 11.vietu.

Savukārt "Atalanta" klubs pagājušā sezonā izcīnīja pirmo vietu B sērijas čempionātā, iegūstot tiesības nākamajā sezonā spēlēt augstākajā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!