Foto: AFP/Scanpix

Itālijas policija saistībā ar futbola spēļu rezultātu sarunāšanu pirmdienas rītā veica kratīšanas vairākās vietās, arī Itālijas futbola izlases treniņnometnē, un arestēja vairākus A sērijas futbolistus.

Policijas uzsāktajā izmeklēšanā par iespējamo spēļu rezultātu sarunāšanu aizdomās tiek turētas 19 personas, kuru mītnes vietā policija pirmdienas rītā veica reidus. Visas lietā figurējošās personas tiek vainotas naudas saņemšanā no kāda totalizatoru sindikāta Singapūrā. 10 no 19 personām ir tagadējie vai bijušie futbolisti no Itālijas vadošajām futbola līgām.

Policijas kratīšanas veiktas visas Itālijas teritorijā 30 vietās. Jau pirmajā sezonā Kontes vadībā "Juventus" šogad kļuva par Itālijas čempioniem.

Kā vēsta Itālijas ziņu aģentūra ANSA, skandāla ietvaros arestēts pazīstamā futbola kluba "Lazio" kapteinis Stefāno Mauri, bijušais "Genoa" un "Fiorentina" pussargs Omars Milaneto, kā arī vēl vairāki futbolisti.

Kratīšana veikta arī Itālijas futbola izlases treniņnometnē netālu no Florences, kur itāļu futbolisti gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram. Tur kratīta itāļu aizsarga Domeniko Kristiko istaba. Policija pirmdienas rītā apmeklējusi arī Turīnas "Juventus" galvenā trenera Antonio Kontes māju.

Uz aizdomu pamata par saistību ar starptautisku spēļu sarunāšanas sindikātu vēl pieci cilvēki aretsēti Ungārijā.

Pagājušā gada augustā Itālijas Futbola federācija uz trīsarpusi gadiem diskvalificēja bijušo "Atalanta" kapteini, itāļu pussargu Kristiano Doni, kuru turēja aizdomās par saistību ar totalizatora skandālu. Decembrī Doni arī arestēja, pret viņu ierosinātā lieta vēl nav pabeigta.

Pēc skandāla "Atalanta" saņēma sešu punktu sodu, bet saistībā ar šo lietu bijušais Itālijas izlases uzbrucējs Džuzepe Sinjori tika diskvalificēts uz pieciem gadiem. Vēl 15 spēlētāji no dažādām Itālijas futbola līgām saņēma vienu līdz piecu gadu diskvalifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!