Foto: stock.xchng
Japānas futbola izlase tomēr aizvadīs martā plānotās pārbaudes spēles ar Melnkalni un Jaunzēlandi, lai "apvienotu tautu" pēc postošās zemestrīces un cunami.

Pēc aizvadītajā piektdienā notikušās 8,9 balles stiprās zemestrīces un tai sekojošā cunami tika atcelti visi šajā nedēļas nogalē plānotie sporta pasākumi, tomēr Japānas Futbola asociācija (JFA) uzskata, ka futbola izlases spēles palīdzēs apvienot tautu.

Kā izteicās JFA ģenerālsekretārs Kozo Tašima, 25.martā plānotā spēle ar Melnkalni un četras dienas vēlāk paredzētais mačs ar Jaunzēlandi notiks. Abas spēles tiks aizvadītas Tokijā.

"Šo spēļu aizvadīšana ir svarīgāka nekā jebkad agrāk," ziņu aģentūra "Kyodo" citē Tašimu. "Mums jāinformē cilvēki pasaulē, ka Tokija funkcionē un ar to viss ir kārtībā."

Japānā atceltas visas 19 nedēļas nogalē plānotās divu spēcīgāko futbola līgu spēles. Tāpat atceltas otrdien un trešdien plānotās Japānas komandu spēles Āzijas Čempionu līgā.

Zemestrīcē smagi bojāts Japānas Imperatora kausa ieguvēju Kašimas "Antlers" spēļu stadions un treniņu laukums. Savukārt pie Fukušimas evakuēti vairāk nekā 150 JFA akadēmijas skolnieki un apkalpojošais personāls, bailēs no atomelektrostacijas uzsprāgšanas.

Kā ziņots, sestdien Japānu atstāja valsts futbola izlases galvenais treneris, pazīstamais itāļu speciālists Alberto Dzakeroni, kurš atgriezās pie savas ģimenes. Tāpat uz Itāliju devās arī četri Dzakeroni palīgi.

Svētdien tika atcelts Nagojas starptautiskais sieviešu maratons.

Visā pasaulē esošie japāņu sportisti izteikuši šoku par savā dzimtenē notikušo traģēdiju.

Savukārt joprojām tiek ziņots, ka pasaules čempionāts daiļslidošanā, kas no 21. līdz 27.martam paredzēts Tokijā, tiks aizvadīts pēc plāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!