Foto: AFP/Scanpix
Kauņā ceturtdienas naktī aizturēti vairāki Polijas futbola līdzjutēji, kuri ieradušies uz pārbaudes spēli starp Lietuvas un Polijas izlasēm.

Pirmie poļu līdzjutēji Kauņā ieradās jau ceturtdienas pēcpusdienā. Viņi vietējos bāros un kafejnīcās turpināja uzdzīvot gandrīz visu nakti. Savukārt ap pulksten 1 naktī pie bāra "Pas Stanley" grupa poļu līdzjutēju izkāvās ar apsargiem, kuri palūdza uzvesties mierīgāk. Poļu līdzjutēji ne tikai sakāvās ar apsargiem, bet arī sadauzīja apsardzes firmas mašīnu.

Pēc incidenta aizturēti trīs Polijas pilsoņi – 1991., 1979. un 1988.gadā dzimuši.

Savukārt piektdien pie iebraukšanas Kauņā pastiprinātā režīmā strādā ceļu policija, kas pārbauda visus autobusus un mašīnas ar poļu numuru zīmēm. Praktiski visos apturētajos autobusos lielākā daļa līdzjutēju ir stiprā alkohola reibumā.

Vienā no policijas posteņiem tika aizturēts arī kāds pārāk agresīvs poļu līdzjutējs, kuru gan viņa draugi, pielietojot spēku, atbrīvoja no policistu mašīnas. Vēlāk aizturētais un atbrīvotais vīrietis izkāpa no autobusa un brīvprātīgi padevās policijai.

Kopā šajā incidentā tika aizturēti trīs cilvēki, kuri visi tiks nogādāti tiesā. Visi poļu fani tiek apsūdzēti par pretošanos policijai.

Vēlāk pēcpusdienā trīs poļu fani tika aizturēti Kauņas centrā par alkohola lietošanu publiskā vietā. Šiem poļu faniem alkohola līmenis asinīs bija 1,2-1,7 promiles.

Policijas ekipāžas poļu mašīnas pārbauda arī pie Marijampoles un Alītas. Marijampolē kādā autobusā līdzjutēji brīvprātīgi atdeva lielu somu pilnu ar pirotehniku, bet Alītā no autobusa tika izņemtas beisbola nūja, sejas maskas un pirotehnika.

Lietuvas un Polijas futbola izlašu draudzības spēle notiks piektdienas vakarā. Pirms tās Kauņas policija strādā pastiprinātā režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!