Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijā kārtējo reizi premjerlīgas futbola spēli aizēnojušas līdzjutēju nekārtības, kurās cietuši vairāki cilvēki, ziņo Krievijas masu mediji.

Nekārtības svētdien notika Mahačkalā, kur vietējais "Anži" ar 0:1 zaudēja Sanktpēterburgas "Zeņit", tomēr vēl otrdien visas iesaistītās puses notikušajā vainoja citus. Spēles laikā Mahačkalas stadiona viesu komandas tribīnēs ielauzās policijas speciālās vienības un izgaiņāja viesu komandas fanus. Vairāki no viņiem guvuši galvas traumas.

"Zeņit" līdzjutēji notikušajā vaino "Anži" fanus, kuri bijuši ļoti neviesmīlīgi pret Sanktpēterburgas atbalstītājiem. Savukārt "Anži" fani vainu noveļ uz "Zeņit" līdzjutējiem, kuri ar plakātiem un saukļiem centušies izprovocēt mājinieku atbalstītājus. Mahačkalas kluba vadība apgalvo, ka "Zeņit" līdzjutēji raidījuši arī petardes "Anži" atbalstītāju tribīnēs.

Tikmēr "Zeņit" un kluba līdzjutēji vērsušies arī pret vietējās policijas speciālo vienību, kuras darbinieki ar stekiem situši līdzjutējiem pa galvām, kas ir aizliegts. Iekšlietu ministrijas Dagestānas nodaļas vadība kategoriski noliegusi savu darbinieku vainu notikušajā, jo speciālās vienības policisti "iegājuši "Zeņit" tribīnē, lai novērstu viesu un mājinieku līdzjutēju kautiņu".

Krievijas futbola premjerlīgā līdzjutēju nekārtības pēdējās sezonās nav retums, bet šajā sezonā gandrīz pēc katras spēļu kārtas žurnālistu uzmanība galvenokārt pievērsta notikumiem tribīnēs, nevis uz laukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!