Foto: AFP/Scanpix
Sestdien pēc Krievijas čempionāta premjerlīgas spēles Ņižņijnovgorodā kāds no policijas speciālās vienības darbiniekiem pielietojis elektrošoku pret Sanktpēterburgas "Zeņit" un visa čempionāta rezultatīvāko futbolistu Danko Lazoviču.

"Zeņit" sestdien izbraukumā 2:0 uzvarēja Ņižņijnovgorodas "Volga", bet pēc spēles Lazovičs kopā ar vēl citiem spēlētājiem devās pie savu līdzjutēju tribīnes un iemeta tajā spēles kreklus. Tieši tajā brīdī viens no policistiem pielietoja elektrošoku pret Lazoviču.

"Es tikai gribēju līdzjutējiem uzdāvināt kreklu, bet aiz muguras pēkšņi uzradās policists un ar elektrošoku trāpīja man. Nezinu, kāpēc tā notika, iespējams, viņš nodomāju, ka esmu viens no faniem, kas izskrējis laukumā," pēc mača teica futbolists. "Bija diezgan dīvaina sajūta. Pārsteidzoši, ka kaut kas tāds var notiks sporta arēnās, bet šeit, Krievijā, laikam iespējams ir viss."

Ņižņijnovgorodas policijas vadība noliegusi, ka policists elektrošoku pielietojis pret futbolistu, tomēr svētdien Sanktpēterburgā veiktās medicīniskās pārbaudes apliecina, ka sportists ir guvis pirmās pakāpes apdegumu pēc elektrošoka trieciena saņemšanas.

"Zeņit" vadība pēc mediķu slēdziena saņemšanas nolēmuši oficiāli vērsties prokuratūrā ar sūdzību par policijas darbinieku rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!