Foto: AFP/Scanpix
"Zelta futbolzābaku" jeb "Golden Shoe", kas pienākas Eiropas futbola klubu labākajam vārtu guvējam, šosezon saņems Spānijas čempionāta rezultatīvākais futbolists, portugālis Krištianu Ronaldu, vēsta Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

Ronaldu šo sezonu noslēdza ar 40 gūtiem vārtiem.

Pirms pēdējās, 38.kārtas spēlēm, kurā Ronaldu pārstāvētā Madrides "Real" komanda ar 8:1 sestdien sagrāva "Almeria" vienību, portugāļa kontā bija 38 precīzi sitieni, kas bija atkārtots Telmo Sarras (1950./1951.gada sezonā) un Ugo Sančesa (1989./90.gads) rekords.

Tomēr mačā ar "Almeria" Ronaldu šo rekordu pārspēja jau astotajā minūtē, kad atklāja cīņas rezultātu, bet 77.minūtē guva arī savus otros vārtus mačā un 40.sezonā.

"Nekas tāds nebūtu iespējams bez manu komandas biedru palīdzības. Savu sasniegumu veltu viņiem un kluba līdzjutējiem," izteicies Ronaldu. "Nākamajā sezonā būs grūti atkārtot gan paša, kad komandas rezultativitātes rādītājus, taču nekas nav neiespējams. Turpināšu smagi strādāt, lai situāciju vēl vairāk uzlabotu."

Kā ziņots, Ronaldu pirms 2009.gadā īstenotās pārejas uz "Real" komandu spēlēja Anglijas komandā Mančestras "United", 2007./2008.gada sezonā jau reizi tiekot pie "Zelta futbolzābaka".

Otro vietu Eiropas klubu labāko vārtu guvēju sarakstā ieņēma Spānijas čempionu "Barcelona" argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi, kurš apbalvojumu saņēma pagājušajā sezonā - viņa kontā 31 vārti. Tikmēr trešajā vietā ar 28 vārtiem ierindojās Itālijas komandas "Udinese" pārstāvis Antonio di Natale.

Kā ziņots, "Real" Spānijas čempionātā ar 92 punktiem 38 mačos ierindojās otrajā vietā, no "Barcelona" futbolistiem atpaliekot par četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!