Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlase otrdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:3 (0:0) izbraukumā zaudēja Austrijas valstsvienībai.

Kaut Austrijas futbolisti jau ar mača pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu un viņiem bija pārliecinošs pārsvars bumbas kontrolē un izdarītajos sitienos vārtu taisnstūrī, pirmajā puslaikā laukuma saimniekiem neizdevās pārspēt Latvijas izlases vārtsargu Andri Vaņinu.


Otrā puslaika sākumā Latvijai izdevās izvirzīties vadībā, kad 49.minūtē precīzi sita "Liepājas metalurga" komandas aizsargs Pāvels Mihadjuks. Pēc zaudētajiem vārtiem Austrijas izlase vēl aktīvāk sāka apdraudēt pretinieku vārtus un tas vainagojās panākumiem.

Vispirms mača 75.minūtē Kristofers Dibons pēc gūtajiem vārtiem ar galvu izlīdzināja rezultātu, bet sešas minūtes vēlāk ar galvu precīzi sita arī Martins Harniks, izvirzot austriešus vadībā ar 2:1.

Pēc gūtajiem vārtiem Austrija turpināja bīstami apdraudēt pretinieku vārtus, kas noveda pie tā, ka pašā mača izskaņā trīs Latvijas izlases spēlētāji saņēma sarkanās kartītes. Otros brīdinājumus spēlē saņēma Mihadjuks un Oskars Kļava, līdz ar to viņi tika noraidīti no laukuma, bet Vaņins sarkano kartīti izpelnījās par pēdējās cerības pārkāpumu, par ko uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

Vaņina vietu vārtos ieņēma Deniss Romanovs, tomēr viņam neizdevās atvairīt Harnika izpildīto 11 metru soda sitienu.

Šajā spēlē Latvijas izlasei nepalīdzēja aizsargs Kaspars Gorkšs, kā arī pussargi Maksims Rafaļskis un Aleksejs Višņakovs. Tāpat šoreiz uz izlasi neapmierinošas sportiskās formas dēļ nebija izsaukti uzbrucējs Māris Verpakovskis un pussargs Andrejs Rubins.

Šobrīd FIFA rangā Latvijas izlase dala 77.vietu, bet Austrija atrodas trīs pozīcijas augstāk.

Kā ziņots, 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Austrijas izlase piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas un ar septiņiem punktiem sešos mačos atkritusi uz ceturto vietu A grupā.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase sestdien Rīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar 1:2 piekāpās Izraēlai. F grupas kopvērtējumā tā ar četriem punktiem sešās spēlēs atrodas priekšpēdējā, sestajā vietā.

Latvijas izlasei šogad plānotas vēl piecas cīņas - 10.augustā Rīgā notiks pārbaudes spēle ar Somiju, bet pēc tam septembrī un oktobrī tiks aizvadītas pēdējās četras Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņas ar Gruziju, Grieķiju, Maltu un Horvātiju.

Latvijas futbola izlases sastāvs mačā ar Austriju: Andris Vaņins, Pāvels Mihadjuks, Oskars Kļava, Ritus Krjauklis, Deniss Ivanovs, Ritvars Rugins, Aleksandrs Cauņa (Igors Tarasovs 79.min.), Jurijs Žigajevs (Daniils Turkovs 86.min.), Artis Lazdiņš, Artjoms Rudņevs (Deniss Romanovs 90.min.), Edgars Gauračs (Andrejs Perepļotkins 71.min.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!