Foto: DELFI
Latvijas futbola izlase trešdien pārbaudes spēlē Antālijā ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Bolīvijas valstsvienību.

Latvijas izlases labā vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes guva Māris Verpakovskis un Aleksandrs Cauņa.

Spēles pirmā puslaika ievadā bumbu vairāk kontrolēja Bolīvijas futbolisti, taču nopietnus draudus Andra Vaņina sargātajiem vārtiem viņi nespēja radīt. Latvijas futbolisti atbildēja ar pussarga Cauņas aktivitāti, taču arī tas nekalpoja par iemeslu vārtu gūšanas iespēju radīšanai.

Puslaika vidū dzelteno kartīti izpelnījās Artis Lazdiņš. Bumbu vairāk sāka kontrolēt Latvijas futbolisti, kas pašā puslaika izskaņā realizējās vārtu guvumā. Par noteikumu pārkāpumu pret Kasparu Gorkšu uz Bolīvijas izlases vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēt devās Verpakovskis. Lai arī pirmais uzbrucēja raidījums bija neprecīzs, tiesnesis lika to atkārtot. Otrajā piegājienā Verpakovskis sita nekļūdīgi, atklājot mača rezultātu.

11 metru soda sitiens uz Bolīvijas izlases vārtiem tika nozīmēts arī otrā puslaika sākumā, kad paša nopelnīto iespēju realizēja Cauņa. Tiesa, jau pavisam drīz Bolīvijas futbolisti prata rezultāta starpību samazināt, tiesnesim jau trešo reizi šajā mačā piešķirot 11 metru soda sitienu. Bumbu Vaņina sargātajos vārtos raidīja Marselo Moreno.

Atlikušajā otrā puslaika daļā abas komandas vairākas reizes prata bīstami pietuvoties pretinieku vārtiem, taču rezultāts uz tablo palika nemainīgs. Īpaši veiksmīgi mača izskaņā savus pienākumus pildīja Vaņins.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei šajā mačā palīdzēja gandrīz visi labākie futbolisti. Traumu dēļ nevarēja spēlēt Jurijs Žigajevs, Aleksandrs Fertovs un Deniss Ivanovs, bet citu iemeslu dēļ nebija izsaukti Dzintars Zirnis, Vladimirs Koļesņičenko un Kristaps Grebis.

Tikmēr Bolīvijas izlases sastāvā tika iekļauti 15 futbolisti, kas pārstāv šīs valsts klubus, kā arī pa vienam, kas pārstāv Argentīnas, Izraēlas, Ukrainas un Turcijas komandas.

Pēc šī mača Latvijas izlase nākamajā cīņā 26.martā tiksies ar Izraēlu, kas jau būs 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Pašlaik zināmas vēl divas šogad paredzētās Latvijas izlases pārbaudes spēles - 7.jūnijā futbolisti Austrijā spēlēs ar vietējo valstsvienību, bet 10.augustā Rīgā, "Skonto" stadionā, aizvadīs pārbaudes maču ar Somiju.

Kā ziņots, 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija pašlaik ar četriem punktiem četrās spēlēs ieņem piekto vietu F grupā.

Latvijas izlases sākumsastāvs mačā ar Bolīviju: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Ritus Krjauklis, Vitālijs Smirnovs, Kaspars Gorkšs, Aleksandrs Cauņa, Artis Lazdiņš, Maksims Rafaļskis, Andrejs Rubins, Māris Verpakovskis, Artjoms Rudņevs.

Otrajā puslaikā laukumā uz maiņu devās: Daniils Turkovs, Andrejs Perepļotkins un Ģirts Karlsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!