Foto: F64
Latvijas futbola izlase piektdien "Skonto" stadionā savā priekšpēdējā spēlē 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Maltas valstsvienību.

Spēles 33.minūtē Latvijas izlases labā vārtus guva Aleksejs Višņakovs, bet 83.minūtē Artjoms Rudņevs panāca 2:0.


Spēli Latvijas izlase iesāka ar aktīvu sniegumu un tā aizritēja ar mājinieku pārsvaru, tomēr bīstamus momentus tā nespēja izpildīt līdz pat 33.minūtei, kad pēc Māra Verpakovska piespēles pie bumbas nokļuva Višņakovs un skaisti raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī. Pēc zaudētajiem vārtiem mazliet aktualizējās arī Maltas izlase, bet reālākā iespēja dubultot pārsvaru bija tieši Latvijas izlasei, kad puslaika pēdējā minūtē pēc Verpakovska sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0.

Otrajā puslaikā spēle turpinājās līdzīgā cīņā ar nelielu Latvijas izlases vārtsargu. Laba izlase gūt vārtus 65.minūtē bija Ivanam Lukjanovam, tomēr viņš pēc stūra sitiena bumbu ar galvu raidīja nedaudz pāri pārliktnim. Savukārt vēl pēc 15 minūtēm labi no vārtu priekšas sita Verpakovskis, bet viņa sitienu vārtsargs atvairīja. Rezultātu Latvijas valstsvienība dubultoja 83.minūtē, kad nekļūdīgs bija Rudņevs - viņam no labās malas piespēli atdeva Višņakokovs un Rudņevs ar atkārtotu sitienu pārspēja Maltas vārtsargu.

Pēdējās minūtēs bija neliels Latvijas izlases sitiens un tika izdarīti pāris labi sitieni, bet rezultāts vairs nemainījās - mājinieki uzvarēja ar rezultātu 2:0.

Latvijas futbolistiem pēc šīs spēles būs vēl tikai viens mačs EURO 2012 kvalifikācijā - 11.oktobrī viesos pret Horvātiju.

Latvijas izlases sastāvs: Andris Vaņins; Oskars Kļava, Pāvels Mihadjuks, Oļegs Laizāns, Deniss Ivanovs, Aleksejs Višņakovs, Aleksandrs Cauņa, Māris Verpakovskis, Ivans Lukjanovs, Kaspars Gorkšs, Artjoms Rudņevs
rezervē: Pāvbels Doroševs, Vitalijs Smirnovs, Andrejs Rubins, Andrejs Perepļotkins, Igors Tarasovs, Edgars Gauračs, Ritvars Rugins

Maltas izlases sastāvs: Andrew Hogg; Steve Borg, Gareth Sciberras, Andrei Agius, Ryan Fenech, Clayton Failla, Roderick Briffa, Andrew Cohen, John Hutchinson, Andre Schrembi, Jamie Pace McDonald
rezervē: Justin Haber, Carlo Mamo. Paul Fenech, Ivan Woods, Edward Herrera, Trevor Cilia, Joseph Zerafa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!