Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumu 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien piedzīvoja Latvijas futbola izlase, kas izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās Izraēlas valstsvienībai.

Izraēlai vārtus 16.minūtē guva Eljanivs Barda. 62.minūtē neizšķirtu Latvijai panāca komandas kapteinis Kaspars Gorkšs. 81.minūtē Izraēlai otros un uzvaras vārtus guva Berams Kajals.


Spēles sākumā uzbrukumā aktīvi nospēlēja abi Latvijas uzbrucēji Māris Verpakovskis un Artjoms Rudņevs, bet pēc tam lēnām notikumus laukumā diktēja jau mājinieki. Piektajā minūtē Vaņins pirmo reizi jau glāba Latviju, bet desmitajā minūtē pēc Bebrasa Natčo teicamā sitiena no soda laukuma kreisā stūra Vaņins fantastiskā lēcienā atvairīja bumbu.

18.minūtē Vaņins nebija glābējs. Pēc centrējuma gar vārtiem Latvijas vārtsargs neaizsniedzās līdz bumbai, aizsargi arī nespēja izsist bumbu, bet pie tālā staba Eljanivs Barda izklupienā guva vārtus.

Arī pēc gūtajiem vārtiem Izraēla turpināja darboties daudz aktīvāk. 37.minūtē Liora Refaelova sitienu atvairīja Vaņins, kuram nācās iesaistīties spēlē vēl vairākas reizes. 40.minūtē labākā iespēja pirmajā puslaikā bija Latvijas izlasei – ar Arta Lazdiņa un Ivana Lukjanova centieniem bumba tika pie Rudņeva, kurš sarežģītā situācijā tomēr aizsita garām vārtiem. Pirmā puslaika izskaņā Izraēla vēl bija laba iespēja gūt vārtus, bet Vaņins un Latvijas izlases aizsargi spēja atvairīt šo mājinieku uzbrukumu.

Diezgan mierīgi iesākās otrais puslaiks un nevienai komandai iespējas neradās. Pēc mierīgā sākumā 62.minūtē Latvija guva vārtus – Izraēlas futbolisti pārkāpa noteikumus netālu no laukuma centra, centrējumu soda laukumā izdarīja Jurijs Žigajevs, bumba atlēca pie Kaspara Gorkša, kurš pārspēja pretinieku vārtsargu 1:1!

Pēc Latvijas gūtajiem vārtiem spēles raksturs mainījās un abas komandas sāka spēlēt diezgan aktīvi. 67.minūtē Rudņevs aizbēga no pretinieku aizsargiem, taču izraēlieši spēja bumbu atsist. Pēc Latvijas stūra sitiena uzreiz pretuzbrukumā devās Izraēla – nedaudz garām vārtiem sita tikko uz maiņu iznākušais Bens Sahars.

Turpinājumā pēc Latvijas futbolistu kļūdām divreiz bīstami uzbruka Izraēla, taču Vaņins un Latvijas izlases aizsargi atvairīja mājinieku centienus. 79.minūtē bīstami vēl uzsita Maors Bars Buzaglo, bet 81.minūtē bumba otro reizi ielidoja Vaņina sargātajos vārtos. Pēc stūra sitiena izspēles viens no Izraēls spēlētājiem iecēla bumbu soda laukumā un Kajals ar galvu pārspēja Vaņinu.

Lai gan atlikušajā laikā Latvija vairāk domāja par uzbrukumu, izveidot kaut cik bīstamus momentus Latvijas futbolisti nespēja, un piedzīvoja zaudējumu.

Vēl sestdien šajā kvalifikācijas gripā Gruzija negaidīti savā laukumā ar1 :0 uzvarēja Horvātiju, saasinot situāciju kopvērtējumā.

Pēc šīs neveiksmes Latvija ir praktiski zaudējusi pacīnīties par ceļazīmi uz 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru. EURO 2012 kvalifikācijas F grupā līdere ar 10 punktiem šobrīd ir Horvātija, viens punkts mazāk ir Gruzijai, Grieķijai ir astoņi punkti, Izraēlai - septiņi, Latvijai - četri, bet Maltai punktu nav.

Latvijas izlases sastāvs: Andris Vaņins; Kaspars Gorkšs, Deniss Kačanovs, Ritus Krjauklis, Deniss Ivanovs, Andrejs Rubins (Andrejs Perepļotkins, 57.min.), Maksims Rafaļskis (Jurijs Žigajevs, 58.min.), Ivans Lukjanovs, Artis Lazdiņš, Māris Verpakovskis (Daniils Turkovs, 73.min.), Artjoms Rudņevs
rezervē: Aleksandrs Koliņko, Igors Tarasovs, Vitalijs Smirnovs, Pāvels Mihadjuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!