Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlase Igaunijā notiekošā Baltijas kausa izcīņas pusfināla mačā sestdien ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās Lietuvai.

Vienīgos vārtus šajā spēlē Latvijas izlase zaudēja 39.minūtē, kad Lietuvas izlase realizēja tiesnešu piešķirto 11 metru soda sitienu.

Kā uzsver Latvijas Futbola federācija (LFF), Latvijas U-21 izlase šajā turnīrā startē ar atjaunotu pārstāvu, bet Lietuvas izlasi pārsvarā veido 1990. un 1991.gadā dzimuši spēlētāji.

Kā izteicies izlases menedžeris Roberts Mežeckis, kopumā spēle aizritējusi ar Latvijas futbolistu pārsvaru, tomēr to neizdevās pārvērst vārtu guvumā. Pirmajā puslaikā vēl laukumā ritēja līdzīga spēle, savukārt pēc pārtraukuma iniciatīvu pārņēma Latvijas izlase, tomēr to pievīla momentu realizācija.

Latvijas U-21 izlases pamatsastāvā bija plānots iespēlēt Vitāliju Barinovu, tomēr iesildīšanās laikā futbolistam paaugstinājās temperatūra un valstsvienības treneri nolēma futbolistam dot atpūtu.

Baltijas kausa izcīņas otrajā pusfinālā spēlē Somijas U-21 futbola izlase pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja turnīra saimnieci Igauniju. Mača pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 1:1. Tādejādi Baltijas kausa finālā pirmdien savā starpā tiksies Somija un Lietuva, tikmēr cīņā par bronzu spēlēs Latvijas un Igaunijas futbolisti.

Lai arī šī gada Baltijas kausa izcīņas reglaments atļauj turnīrā piedalīties spēlētājiem, kuri dzimuši pēc 1990.gada 1.janvāra, Latvijas U-21 izlases kandidātu sarakstā šim turnīram apzināti tika pieaicināti 1992.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Tādejādi valstsvienības galvenajam trenerim Antonam Jore ir iespēja klātienē iepazīties un pārbaudīt jaunās paaudzes Latvijas U-21 izlasi, kas startēs jau nākamajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā.

Komandas sastāvā ir pieci ārzemēs spēlējoši futbolisti - aizsargi Vitālijs Jagodinskis (Ukraina) un Aleksejs Giļničs (Zviedrija), kā arī uzbrucēji Deniss Rakels (Polija), Valērijs Čistjakovs (Lietuva) un Nikolajs Zaicevs (Igaunija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!