Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar pārliecinošu uzvaru gatavošanos jaunajai Latvijas virslīgas futbola čempionāta sezonai pagājušajā nedēļas nogalē sāka valsts vicečempioni "Liepājas metalurgs," pirmajā pārbaudes mačā ar 6:0 (3:0) sagraujot Lietuvas klubu Tauraģes "Tauras".

Pirmos vārtus spēles trešajā minūtē pēc Vugara Askerova piespēles guva Jurģis Kalns, 18.minūtē no 20 metriem vārtos bumbu raidīja Genādijs Soloņicins, bet 43.minūtē no 25 metriem precīzs bija Ritus Krjauklis.

49.minūtē pēc Soloņicina centrējuma Askerovs bumbu vārtos raidīja ar galvu. Pēdējie divi vārtu guvumi Kalna kontā - 83.minūtē izgājienā viens pret vienu pēc Valērija Afanasjeva piespēles, bet 89.minūtē pēc Ērika Puncula piespēles Kalns raidīja bumbu jau tukšos vārtos.

Kalns līdz ar to spēli pabeidza ar "hat-trick".

Pagājušajā sezonā "Tauras" komandā spēlēja Latvijas futbolisti Dmitrijs Borisovs un Vitālijs Rečickis, taču jaunajā sezonā vienības sastāvā tiek minēts vien Borisovs.

"Labi kustējāmies, pēdējās nedēļas laikā acīmredzot labi bijām pastrādājuši. Pretinieku komanda tikai tagad sākusi treniņus, bet mēs jau trenējamies divas reizes dienā - no rīta skrienam un mums ir spēka treniņi, bet vakarā taktika," Liepājas komandas galvenā trenera Vladimira Osipova teikto citē vienības mājaslapa internetā.

Nākamo pārbaudes spēli "Liepājas metalurgs" aizvadīs sestdien izbraukumā pret vēl vienu Lietuvas komandu Gargždu "Banga".

Kā ziņots, pirms šīs sezonas līgumus ar komandu pagarināja Kalns, kurš izvēlējās neizmantot iespēju karjeru turpināt Polijā, lietuvietis Toms Tamošausks, Dzintars Zirnis, Andrejs Prohorenkovs un Krjauklis, bet komandai pievienojās Daugavpils "Daugavas" pussargs Afanasjevs.

Par valsts čempionvienību pagājušajā sezonā ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā. "Liepājas metalurgu" ventspilnieki apsteidza par viena punkta tiesu.

Kā zināms, nākamajā virslīgas čempionātā atkal startēs desmit komandas, kas sacentīsies četros apļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!