Foto: F64
"Liepājas metalurga" futbolisti trešdien izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:1) piekāpās Gruzijas komandai Tbilisi "Dinamo" Eiropas futbola federāciju apvienības (UEFA) Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē, tādējādi izstājoties no tālakas dalības turnīrā.

Mājinieki izvirzījās vadībā 18.minūtē, kad precīzs sitiens padevās Giorgem Merebašvili, un ar minimālu "Dinamo" pārsvaru arī noslēdzās pirmās 45 minūtes.

Otrā puslaika sākumā Maksims Rafaļskis rezultātu izlīdzināja, taču drīz pēc tam gruzīnu kluba futbolisti guva vēl divus vārtus. Vispirms Gurams Kašia 53.minūtē atjaunoja Tbilisi komandas pārsvaru, bet 63.minūtē savus otros vārtus guva Merebašivili, panākot jau 3:1 laukuma saimnieku labā.

Atlikušajā laikā liepājniekiem vairs neizdevās vērst notikumus sev par labu, un tika piedzīvots zaudējums. Divu spēļu summā "Dinamo" guva panākumu ar 4:3 un iekļuva Eiropas līgas trešajā kvalifikācijas kārtā , kur tiksies ar Serbijas komandas Belgradas "Crvena Zvezda" un Slovēnijas vienības Veleņes "Rudar" pāra uzvarētāju

Jau ziņots, ka ceturtdien turnīra spēles aizvada vēl divi Latvijas klubi. "Skonto" futbolisti plkst.21 pēc Latvijas laika izbraukumā spēkosies ar Īrijas komandu "Derry City". Abu vienību pirmajā tikšanās reizē pirms nedēļas Rīgā neviena no pretiniecēm nespēja gūt uzvaru, un mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. "Skonto" labā vienīgos vārtus guva Igors Kozlovs, savukārt viesiem ar rezultatīvu sitienu atzīmējās Tams Makmanuss.

Latvijas klubam Ziemeļīrijas pilsētā notiekošajā mačā obligāti jāgūst vārti, jo pie rezultāta 0:0 nākamajā Eiropas līgas kārtā iekļūs "Derry City". Šī pāra uzvarētājs turnīra trešajā kārtā spēkosies ar Bulgārijas vienību Sofijas CSKA.

Savukārt cits Latvijas klubs Daugavpils "Dinaburg" plkst.19 savā laukumā uzņem Izraēlas vienību "Bnei Yehuda", kurai pirms nedēļas izbraukumā bezcerīgi zaudēja ar 0:4. Šī pāra uzvarētājs trešajā kārtā cīnīsies ar Kišiņevas "Zimbru" no Moldovas vai Portugāles klubu "Pacos de Ferreira".

UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas spēles risināsies 30.jūlijā un 6.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!