Foto: Reuters/Scanpix
Par Anglijas premjerlīgas čempioniem sestdien priekšlaicīgi kļuva Mančestras "United" futbolisti.

Uzvaru kopvērtējumā kārtu pirms čempionāta noslēguma "United" nodrošināja pēc izbraukumā izcīnītā neizšķirta 1:1 (0:1) pret Blekbērnas "Rovers" komandu.

Spēles rezultātu 20.minūtē atklāja "Rovers" komandas spēlētājs Brets Emertons, kuram ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Martins Olsons. Pēc zaudētajiem vārtiem "United" futbolistiem laukumā piederēja liels pārsvars, taču izlīdzināt rezultātu viņiem ilgstoši neizdevās.

Arī otrajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja Mančestras vienība, kas vārtu guvumā realizējās 73.minūtē, kad pēc noteikumu pārkāpuma soda laukumā 11 metru soda sitienu realizēja Veins Rūnijs. Spēles pēdējās minūtēs komandas spēlēja bez atdeves, necenšoties viena otrai atņemt bumbu, un "United" sev nodrošināja uzvaru čempionātā.

Mančestras "United" šis ir 19. premjerlīgas čempiona tituls, kas ir jauns rekords. Līdz šim šo sasniegumu tā dalīja ar "Liverpool", kurai ir 18 tituli.

Pēdējo piecu gadu laikā Mančestras klubs premjerlīgā triumfēja piekto reizi, bet galvenā trenera Aleksa Fergusona vadībā vienība tika jau pie 36.trofejas.

Premjerlīgas kopvērtējumā "United" ar 77 punktiem 37 spēlēs ir pirmajā vietā, apsteidzot otrajā vietā esošo Londonas "Chelsea", kurai vēl jāaizvada divas spēles, par septiņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!