Foto: Shutterstock
Par kāda Sanktpēterburgas "Zeņit" līdzjutēja rīcību, piedāvājot Mahačkalas "Anži" futbolistam Robertu Karlušam banānu, "Zeņit" klubam draud sods par rasisma izpausmi.

Par šādu šāds līdzjutēja soli Sanktpēterburgas komandai var tikt piespriests liels naudas sods un mājas stadiona "Petrovskij park" diskvalifikācija uz vienu spēli.

Incidents notika pirms Krievijas premjerlīgas čempionāta otrās kārtas spēles, kurā "Zeņit" ar 2:0 uzvarēja "Anži". Krievijas karoga pacelšanas brīdī un himnas atskaņošanas laikā no tribīnēm kāds līdzjutējs izstiepa roku un piedāvāja "Anži" brazīliešu zvaigznei Karlušam banānu. Kā norādīja Krievijas Futbola savienības ētikas komitejas vadītājs Alu Alhanovs, "disciplinārais reglaments paredz ļoti bargu sodus par rīcību, kas aizskar cilvēciskās un nacionālās vērtības".

"Anži" komandas vadība norādīja, ka par notikušo sūdzību nesniegs, tomēr RFS plāno izskatīt notikušo.

Pagājušā gadā rasistiskas izpausmes bija "Lokomotiv" līdzjutēju rīcībā, kas futbolista Pītera Odemvingi pēdējā spēlē pirms pārejas uz Vestbromvičas "Albion" izlika plakātu ar uzrakstu "Thanks West Brom" un blakus uzzīmētu banānu.

Savukārt pirms vairākiem gadiem Krievijas hokeja čempionātā Zvaigžņu spēles laikā no tribīnēm tika mesti banāni brīdī, kad laukumā atradās pazīstamais kanādiešu uzbrucējs Ensons Kārters, vēsta "gazeta.ru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!